Hava Durumu

Trabzon'da sel felaketi! Bilanço ağırlaşıyor...

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde şiddetli sağanak yağışlar sonrası santral borusunun patlaması sonrası oluşan sel suları nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi aranıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kriz masasının oluşturulduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzon'da sel felaketi! Bilanço ağırlaşıyor...

Olay bugün öğle saatlerinde Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir santralin borusu patladı. Patlama sonrasında mahallede su taşkınları yaşanırken, ilk belirlemelere göre 4 kişi sele kapılarak kayboldu. Bölgeye AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kayıpları arama çalışmaları sonrasında Ali Abdullah isimli vatandaşın ardından Araklı ilçesi Yiğitözü mahallesi yakınlarında Karadere içerisinde ikinci ceset bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere bölgeden alınarak Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 8 KİŞİ ARANIYOR

Sel felaketinde kayıp sayısı artıyor. Çamlıktepe mahallesinde yaşanan sel sonrası kayıp sayısı Trabzon Vali İsmail Ustaoğlu 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişiyi arama çalışmalarının da sürdüğünü açıklamıştı.

Ustaoğlu, kendisine atfedilen bu açıklamanın ise yanlış anlamadan kaynaklandığını söyledi.

Vali Ustaoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada "Arkadaşlarımız helikopterlerle yoğun bir faaliyet içerisindelerdi. Helikopterlerle yaralıların faaliyetini sanki cesetler bulundu diye bir yanlış bilgi aksettirdiler bize. Onlar yaralı vatandaşlarımız. Şuanda hastanedeler bir sıkıntı yok. 2 kayıp vatandaşımıza ulaşıldı, 8 kayıp vatandaşımıza yönelik çalışmalar da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Ne yazıkki 2 kaybımız var. Kayıplarımız için milletimize, ailelerine başsağlığı diliyorum. Heyelan sonucu böyle bir durum ortaya çıktı. Kaybımızdan birisi DSİ çalışanı, diğeri de Trabzon Büyükşehir Belediye işçimiz. 5 tane kaybımız var, henüz ulaşamadık. Çalışmalar AFAD ile birlikte devam ediyor. Ben de şimdi bölgeye doğru İstanbul'dan hareket ediyorum. Durum kontrol altında. Trabzon Valimiz koordinasyonda, kriz masası oluşturuldu." dedi.

Bakan Pakdemirli, kayıp 5 kişinin kimlik bilgisinin henüz kendisinde olmadığını söylerken, arama çalışmalarının gece de devam edeceğini söyledi.

BAKAN ALBAYRAK: DEVLETİMİZİ SEFERBER OLMUŞTUR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Araklı'da yaşanan sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Devletimiz, haber alınamayan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşılması için seferber olmuştur ve selde oluşan zararın telafisi için gerekli tüm desteği verecektir." açıklamasında bulundu.

AİLELER, HASTANEYE AKIN ETTİ

Selde mahsur kalan ve yakınlarından haber alamayan aileler, ilçedeki devlet hastanesine akın etti. Hastane acil servisi önünde bekleyen kalabalık, yakınlarından gelecek iyi haberleri beklerken, aile fertlerinden bazıları da cep telefonlarıyla selin yaşandığı bölgedeki yakınlarını arayarak ulaşmaya çalıştı.

KAYIP SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Çok sayıda vatandaşın hastaneye gelmesi, sel felaketinde kayıp sayısında artış olabileceği endişesi yarattı. Hastane önünde umutlu bekleyişlerini sürdüren ve sinir krizi geçirip fenalaşan ailelere ise sağlık çalışanları müdahale etti. Hastanenin özel güvenlik personelleri de bekleyişlerini sürdüren aileri teskin etmeye çalıştı.

DAHA ÖNCE DE SEL FELAKETİ OLMUŞTU

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bilgilendirmesi ile ilçede vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirterek daha önce de sel afeti yaşanan mahallede yeni bir afetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Çebi, "Daha önce de aynı bölgede sel felaketi olmuştu. Yine aynı alana yoğun şekilde yağmur yağdı ve HES borusunda da arıza olunca bölgede felaket oldu. Araçlarımız da daha önceden burada çalışıyorlardı. Onlar da sular altında kaldı. Helikopter çağırdık orada bulunanları kurtarsınlar diye. Bir vatandaşımızdan haber alamadık hala. Sıkıntımız büyük. Bütün birimler burada acil eylem planı oluşturuldu. Helikopter takviye edildi. Orada mahsur kalan vatandaşlarımızı da alacağız. Vatandaşlarımız yeni yağışlara hazırlıklı olsunlar, dikkatli olsunlar diye uyarılarda bulunuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.