Hava Durumu

Trabzonspor'da Çalımbay dönemi

6-1'lik Akhisarspor mağlubiyetinin ardından Ersun Yanal'la yolları ayıran Trabzonspor, teknik direktörünü buldu. Bordo Mavililerin listesinin başında bulunan Fatih Terim'den olumsuz yanıt alınca son olarak Antalyaspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay ile anlaşma sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trabzonspor'da Çalımbay dönemi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın bizzat görüşüp anlaştığı Rıza Çalımbay ile bugün 1 buçuk yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. 1996 yılında futboldan jübile yapan Çalımbay, İngiltere'de teknik direktörlük kurslarına gitti ve Türkiye'ye döndüğünde Christoph Daum'un yardımcılığını yaptı. Sonrasında Göztepe'nin başına teknik direktör olarak geçen Rıza Çalımbay sırayla Denizlispor, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Göztepe, Eskişehirspor, Sivasspor ve Antalyaspor'da görev aldı.

Trabzonspor, sezon sonuna kadar anlaşmaya vardığı Rıza Çalımbay ile resmi sözleşme imzaladı. Ersun Yanal'dan boşalan koltuğu devralan Rıza Çalımbay, Bordo Mavili takımın tarihinde görev yapacak 38. teknik direktör oldu. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde düzenlenen imza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Trabzon gibi büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Gerçekten hedefi olan bir camia. Ben ekibime ve futbolcu arkadaşlarıma güveniyorum. Bizim için sıkıntı olan arada gelmemiz ve kısa bir dönemin olması. İki gün sonra maç oynayacağız. Tek sıkıntı zaman. Her takımı yenebilecek güçteyiz. Geçmişi unutup geleceğe bakmalıyız. Trabzonspor'u layık olduğu yere getirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.