Hava Durumu

Transferde Vakıfköy farkı

Son 10 sezon içerisinde 173 oyuncuyu kadrosuna katan Bursaspor, bu oyuncuların yüzde 17'sini Vakıfköy'den A Takım'a dahil etti. Yeşil Beyazlılar, dış transferde en fazla Galatasaray'dan oyuncu aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Transferde Vakıfköy farkı

AYBABA FAKTÖRÜ

Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarına dün Antalya kampıyla başlayan Bursaspor'da 32 kişilik kadronun 16'sının altyapıdan yetişmiş olması dikkat çekti. Samet Aybaba'nın göreve gelişiyle birlikte genç ve altyapısından çıkan oyuncularına bu sezon daha fazla şans tanıyan Yeşil Beyazlılar'ın, son 10 yılda yaptığı transferlerde yine kendi oyuncularına yöneldiği görülüyor. Bursaspor, son 10 sezon içerisinde toplamda 173 oyuncuyu kadrosuna dahil ederken, bu oyuncuların 30'u Vakıfköy'den yetişen futbolcular oldu. Bu süreç çerçevesinde Yeşil Beyazlılar, en fazla transferi U21 Takımı'ndan gerçekleştirdi.

95 KULÜPTEN TRANSFER

U21 Takımı'ndan 21 oyuncu, A Takım'a yükselirken; U19 Takımı'ndan 5, U16 Takımı'ndan 2, U18 ve U17 Takımı'ndan da birer oyuncu, A Takım kadrosunda yer aldı. Yeşil Beyazlılar, geride kalan 143 oyuncu transferini ise 95 ayrı kulüpten gerçekleştirdi. Bu noktada Bursaspor'un en fazla kendi dışında oyuncu transferi yaptığı kulüp ise Galatasaray oldu. Sarı Kırmızılılar'dan 10 oyuncu, Bursaspor'da forma giydi. Galatasaray dışında en fazla oyuncu transferi yapılan kulüpler ise 7 futbolcu ile Beşiktaş, 6 futbolcu ile de Trabzonspor oldu. Yurtdışında ise Bursaspor, 5 transferle en çok Porto'dan oyuncu aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.