Hava Durumu

Tribünde olup çoşmak isteyen bir adamım

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Bursaspor taraftarı ile genlerinin aynı olduğunu, tribünde bulunup taraftarla coşmak istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2013 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tribünde olup çoşmak isteyen bir adamım

Yeşil-beyazlıların tecrübeli teknik adamı Hikmet Karaman, kulübün resmi televizyonunda açıklamalarda bulundu. Çılgın bir yönü olduğunu ifade eden Karaman, "Ben de o tribünde olup, coşmak isteyen, aynı coşkuyu yaşamak isteyen bir adamım. Aslında taraftarımız ile genlerimiz aynı. Futbolun ruhunu yaşayan bir teknik adamız. Taraftarımız da öyle. Gelişimiz ve Gaziantep'ten çıkışımız sancılı oldu ya beni herhalde başkanın yakın arkadaşı, torpil ile antrenör geldi zannettiler. Başkan bize inanmasa getirir mi? Bir teknik adam torpille oyuncu oynatabilir mi? Birlik olalım. Biz bugün varız, yarın yokuz ama Bursaspor hep var. Doğru işleri yapan insanlara destek verirsin. Bizim ekibimiz sonuçlara bakılıp, değerlendiriliyorsa beni üzen konu bu. Futbolda sonuç önemli ama bir şeyler yapılıyor" dedi.

"ALTYAPIDAN HER SENE 1-2 OYUNCU KAZANMALI"

Anadolu kulüplerinin altyapıdan her sene 1-2 oyuncuyu kadrosuna katması gerektiğini belirten başarılı teknik adam, "Taraftar 'Hocam biz pres yapan, koşan, mücadele eden bir takım istiyoruz. Yenilsek de önemli değil alkışlamak istiyoruz' diyor. Böyle bir takımı yapmak içinde o oyuncu karakterlerini, futbol felsefesi olan grubu biraraya getirip, eğitim yapıp, kayalara vuran dalgalar gibi tekrar metodunu uygulamak zorundasınız. Siz bunu yapmazsanız başarılı olmanız tesadüflere bağlı. Bu sene başarılı olursunuz, seneye çökersiniz. Altyapıdan her sene 1-2 oyuncuyu bu takıma katmak zorundasınız. Anadolu kulüplerinin başka şansı yok. Yaşayamazsınız, yaşatmazlar. İyi bir takım modeli olup, yeneceksiniz" diye konuştu.

"BU TAHT KAVGASI NEDİR?"

Başarı için aynı çatı altında birleşmelerinin gerektiğini ifade eden Karaman, "Taht kavgası, o senin, bu benim kavgası nedir? Böyle bir şey yok. Paylaşamadığımız ne var? Yaptırım gücü olan herkesin bu kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket etmesi lazım. Etmiyorsa, şahsi çıkarlarını düşünüyor demektir. 'Ben Bursaspor için her şeyi yaparım' diyorsan, yapacaksın ve kamuoyuda senin takdirini verecek" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'YA BURADAN DA GİDER"

Bursaspor'un U16 takımında forma giyen ve gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen Enes Ünal'ın imzayı atarak, Bursaspor'da oynaması gerektiğinin altını çizen Hikmet Karaman, "Enes, imzayı atsın, profesyonel olsun. Statü uygunsa hemen kadroya alalım. Babası Mesut arkadaşımız da bıraksın Avrupa'yı. Arda Galatasaray'dan gitti Avrupa'ya. Avrupa'ya buradan da gider. Burası kokladığı yer. Real Madrid, Chelsea isterse o zaman yolunu açarız. Ama statü uygun değilse, kalsın burada. Burada daha iyi olur. Bunun gibi başkaları da var. Sadece Enes'te takılı kalmayalım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.