Hava Durumu

Trump duyurdu: Hiçbir Amerikalı zarar görmedi

İran'ın Irak'taki ABD üslerine füze saldırısı düzenlemesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ilk kez kameraların karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump duyurdu: Hiçbir Amerikalı zarar görmedi

ABD Başkanı Trump, dün gece İran'ın Irak'taki üslere düzenlediği saldırılarda hiçbir Amerikan askerinin zarar görmediğini açıkladı. Trump, "Dün akşamki saldırıda hiçbir ABD'li zarar görmemiştir. Askeri üslerimizde sadece minimal bir hasar oluşmuştur. Iraklı ya da ABD'li hiç kimse zarar görmedi" dedi.

Trump'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"ERKEN UYARI SİSTEMİ SAYESİNDE HİÇBİR ZAİYAT OLMADI"

Dün geceki saldırıda hiçbir ABD zaiyatı gerçekleşmemiştir. Sadece minimal bir hasar oluşmuştur. ABD güçlerimiz her şeye hazırdır. Amerikan askerlerinin cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Son derece iyi çalışmış bir erken uyarı sistemi sayesinde hiçbir zayiat olmamıştır.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ülkeler İran'ın istikrarsızlaştırıcı davranışlarına göz yummuştur. Bu son buldu. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. İran hiçbir zaman nükleer silaha sahip olamayacak. Süleymani kişisel olarak gerçekten en kötü savaş suçlarından sorumluydu. Süleymani yeni saldırılar planlıyordu, onu durdurduk. Dünyanın 1 numaralı teröristi ortadan kaldırdık. Çok öncesinde öldürülmesi gerekiyordu. Onu öldürerek diğer teröristlere de güçlü bir cevap vermiş olduk. İran'ın saldırganlığı acımasızca giderek artmıştır. ABD'ye teşekkür etmeleri gerekirken ABD'ye ölüm sloganları attılar. Yemen'de, Suriye'de, Afganistan'da cehennemi yaşattılar.

"NATO ORTADOĞU'DA DAHA FAZLA YER ALMALI"

İran teröristlere karşı sponsor oldu. İran nükleer sevdasından vazgeçip, teröre desteğini geri çekmelidir. Artık İran anlaşmasının geçmişteki kalıntılarından uzak durmalı. İran'la yeni bir anlaşma yapmak ve dünyayı güvenli bir hale getirmeliyiz. İran'ın büyük potansiyelini gerçekleştirmesi için yeni bir anlaşma yapmalı. NATO Ortadoğu'da daha fazla yer almalı.

"HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR GÜÇLÜYÜZ"

İran nükleer sevdasından vazgeçmeli ve teröre olan desteğini sona erdirmelidir. İran şiddeti ve nefreti körükledikçe Orta Doğu'da barış sağlanamaz. Artık kimsenin tahammülü kalmamıştır. ABD silahlı kuvvetleri hiç olmadığı kadar güçlüdür. Amerikanın gücü hem askeri hem de ekonomiktir. Bu açıdan caydırıcıdır. 3 ay önce DEAŞ'ı %100 ortadan kaldırdık ve Bağdadi'yi öldürdük. DEAŞ de İran'ın doğal bir düşmanıdır. Sizin de büyük bir geleceğe sahip olmanızı istiyoruz. Dünya ülkeleri ile uyum içinde yaşamanızı istiyoruz. ABD barış için hazır.

AÇIKLAMAYI BEYAZ SARAY DUYURMUŞTU

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye saatiyle 19.00'da açıklama yapacağı duyurulmuştu.

İran'ın ABD üslerine düzenlediği saldırı sonrası Trump'ın nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyordu.

İRAN ABD'NİN İKİ ASKERİ ÜSSÜNÜ VURDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurmuştu.

Pentagon'dan yapılan açıklamada da el-Esad ve Erbil üslerine 13'ten fazla balistik füze ile saldırı düzenlendiği belirtilmişti.

İran'ın ABD'nin iki askeri üssüne 15 füze attığı açıklandı.

İran devlet televizyonu saldırı sonrası 80'den fazla ABD askerinin öldüğünü duyurdu. ABD ve Irak ise saldırıda can kaybı yaşanmadığını ileri sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.