Hava Durumu

Trump'ın golf ve sumo diplomasisi

ABD Başkanı Donald Trump ve first lady Melania Trump, dün dört günlük resmi bir ziyaret için Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gitti.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'ın golf ve sumo diplomasisi

Çiftin ülkeye varmasıyla Japonya'nın en yüksek, dünyanın ise ikinci en yüksek binası Tokyo Skytree; ABD bayrağında yer alan kırmızı, beyaz ve mavi renkte ışıklarla aydınlatıldı. Trump'ın Çin ile ABD arasında ticaret savaşlarının yaşandığı bir dönemde Tokyo'ya yaptığı ziyarette ABD-Japonya ikili ticari ve güvenlik ilişkileri, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

ŞİRKET YÖNETİCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Dün ülkeye ayak basmasının hemen ardından Toyota, Nissan, Honda, SoftBank ve Rakuten gibi Japon firmalarından üst düzey yöneticilerle bir araya gelen Trump, burada yaptığı açıklamada ABD'de yatırım yapmak için daha iyi bir zaman olmadığını söyledi. Trump, iş insanlarına seslendiği konuşmasında, iki ülke arasındaki ticaret dengesizliğini hedef alan, adalet ve mutabakata dayalı anlaşma yapmak istediğini söyledi. Trump'ın bugün Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile golf oynadıktan sonra bir sumo şampiyonasında kupa takdim etmesi bekleniyor. Beyaz Saray, hazırlatılan kupanın 1.5 metre büyüklüğünde 27 kg ile 32 kg ağırlığında olduğunu söyledi. ABD Başkanı yarın Japonya'nın yeni imparatoru Naruhit

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.