Hava Durumu

Trump'ın 'seyahat yasağı' listesinden bir ülke çıkartılıyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın seyahat yasaklarıyla ilgili yeni bir kararname yayınlamaya hazırlandığı ve iptal edilen eski kararnamede bulunan Irak vatandaşlarının bu kararnamede yer almayacağı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'ın 'seyahat yasağı' listesinden bir ülke çıkartılıyor!

ABD Başkanı Donald Trump, mahkeme tarafından durdurulan nüfusu Müslüman ağırlıklı 7 ülkeye seyahat yasağını kapsayan kararnamesinin ardından yeni bir vize düzenlemesine gitmeye hazırlanıyor.

Donald Trump'ın önümüzdeki günlerde imzalaması beklenen yeni vize düzenlemelerini içeren kararnamede, bir önceki kararnamede yer alan 6 ülkenin aynen kalacağı ancak Irak vatandaşlarının seyahat yasağı listesinden çıkartılabileceği belirtildi.

Associated Press'in haberinde, Irak'ı yasaklı ülkeler listesinden çıkarma kararının Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon'un yoğun talepleri sonrasında alındığı belirtildi. Başkan Trump'ın ise Irak'ın DEAŞ'la mücadelede oynadığı kilit rol sayesinde ikna edildiği ifade edildi.

Kısa bir süre içerisinde imzalanması beklenen kararnamede, İran, Somali, Sudan, Libya, Suriye ve Yemen vatandaşları için bir önceki kararnamede öngörülen yasakların aynen korunması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.