Hava Durumu

Trump'ın skandal kararına Türkiye'den ilk tepki

Trump'ın Golan Tepeleri kararı sonrası canlı yayında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump'ın bu imzası seçim öncesi zor durumda olan Netanyahu'ya adeta bir seçim hediyesidir." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'ın skandal kararına Türkiye'den ilk tepki

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle;

Bu boyuttta olması böyle bir kararı kabul etmemizi gerektirmez. Türkiye Cumhuriyeti her zaman ilkeli tutum sergilemiştir. Buralar Suriye'nin ya da Suriye halkının topraklarıdır. Trump'ın bu imzası seçim öncesi zor durumda olan Netanyahu'ya adeta bir seçim hediyesidir. Bu sözde hediyenin bir faydası olmaz.

ABD'nin hukuk tanımaz kararını kabul etmiyoruz. BM kararlarını hiçe sayan adımları ardı ardına görmeye başladık. Tek taraflı atılan kararı doğru bulmuyoruz, desteklemiyoruz.

Bugün Türkiye 1,8 milyar ümmetin umududur. Bu konularda en büyük hassasiyeti gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, onun çalışma arkadaşlarıdır, Türkiye'dir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail'in kendini savunma hakkı var diyenlere, biz de buradan Filistin halkının onurlu yaşama hakkının olduğunu ve yanlarında olduğumuzu söylüyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: ABD'nin Golan Tepeleri kararı ve aynı saatlerde İsrail'in Gazze'yi bombalaması, barış karşıtı çatışmacı zihniyetin yeni bir tezahürüdür. Kim tarafından desteklenirse desteklensin, işgal ve savaş politikaları gayr-ı meşrudur ve gayr-ı insanidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.