Hava Durumu

Trump ölen çocuklarla dalga geçti!

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'da 40 çocuğun ABD'den alınan füzelerle öldüğü olaya ilişkin soruyu, espri yaparak cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump ölen çocuklarla dalga geçti!

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın ABD'den aldığı lazer güdümlü füzeleri kullandığı sırada, yaşları 6 ve 11 arasında değişen 40 çocuğun ölümüne ilişkin soruyu, esprili bir dille Suudileri suçlayarak yanıt verdi.

TRUMP: OLAYDAN SUUDİLER SORUMLU

ABD'de bir haber kanalına röpörtaj veren Başkan Donald Trump'a gazeteciler,geçen 9 Ağustos tarihinde Suudi Arabistanın Amerikadan aldığı lazer güdümlü füzeler ile yaşları 6 ve 11 arasında değişen 40 çocuğun ölümünü ve 75'ten fazla kişininyaralanması ile sonuçlanan saldırı ile ilgili soru sordu. Trump, saldırıyı Amerikan'nın yapmadığını, Suudili askerlerin füzeyi nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için böyle bir katliama sebep olduklarını söyleyerek Suudili yetkilileri suçladı. Trump, ayrıca Suudi yetkililerin bilgisizliği sonucu masum çocuk ve sivillerin katledildiğini görmenin kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi.

ESPRİ YAPARAK SUUDİLERİ SUÇLADI

Bir gazatecinin, bu saldırıda ABD'nin rolünün ne olduğunu sorması üzerine Trump, "Amerikalıla füzeleri nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar, olay Amerikalılar tarafından değil, füzeleri nasıl kullanacaklarını bilmeyen Suudiler tarafından işlendi" deyip Suudileri suçladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.