Hava Durumu

Trump, Rusya'ya yeni yaptırımları öngören kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Skripal vakasında Moskova'nın dahli olduğu iddiasıyla Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören kararnameyi imzaladığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump, Rusya'ya yeni yaptırımları öngören kararnameyi imzaladı

Ağustos başında, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi vakasıyla bağlantılı olarak Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanacağını açıklayan ABD, söz konusu karar doğrultusunda yeni yaptırımları yürürlüğe koymaya devam ediyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ilgili kararnameyi imzalayan Başkan Trump, Hazine Bakanlığı'na Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası (IEEPA) kapsamında Rusya'ya yaptırımları uygulama yetkisi verdi.

Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı ile istişarede bulunarak, Hazine Bakanlığı'nı söz konusu eylemleri gerçekleştirmekle ve IEEPA, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) ve Ukrayna'nın Özgürlüğünü Destekleme Yasası (UFSA) kapsamında Başkan'a verilen tüm yetkileri gereken durumlarda kullanmakla yetkilendirdim" dendi.

ABD'NİN YENİ YAPTIRIMLARIN İLKİ 27 AĞUSTOS'TA YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

ABD'nin eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesinde Moskova'nın dahli olduğu iddiasıyla Rusya'ya getirdiği yeni yaptırımların ilk paketinin 27 Ağustos'ta yürürlüğe girdiği açıklanmıştı.

Yaptırım paketinde Rusya'ya 'acil insani yardım' gerekmedikçe her türlü dış yardımın yapılması, silah ve hem askeri hem sivil amaçlarla kullanılan ürünlerin ihracatı yasaklanmıştı.

Pakette ayrıca Rusya'ya hiçbir kurum, ajans tarafından veya ABD hükümetinden hiçbir araç üzerinden kredi, kredi garantisi ya da finansal destek sağlanmaması öngörülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.