Hava Durumu

Trump'tan Apple'a iPhone çağrısı

Dünya üzerinde birçok kişi akıllı telefon kullanıyor. iPhone'lar, Android telefonlara kıyasla daha zor kırılabildiği için özellikle suçlular tarafından tercih ediliyor. Daha önce FBI ve CIA, birçok suçlunun cihazını kırmak için Apple'dan yardım istemişti. Ancak Apple, genel müşteri tutumu sebebiyle bu yardım isteklerini reddetmişti. Son yaşanan olaylardan sonra, Donald Trump Apple için bir çağrıda daha bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'tan Apple'a iPhone çağrısı

Donald Trump Apple için çağrıda bulundu

Suçluların cihazlarına erişebilmek haftalar hatta aylar alabiliyor. Bu sebeple Amerikan Ulusal Güvenlik kurumları, gerekli bilgileri kritik zamanlarda değerlendirebilmek için Apple'dan sürekli yardım istiyor. Bugün atılan bir gönderi ile birlikte, Donald Trump iPhone cihazlar için Apple'dan yardım istedi.

Donald Trump Apple için çağrıda bulundu. Trump, Amerika'nın Apple'a her türlü ticari konuda destek olduğunu ancak bu desteğin karşılığını alamadıklarını belirtti. Apple ise bu isteği reddetmiş durumda. Genel müşteri tutumlarının bu duruma aykırı olduğunu Apple daha önceden belirtmişti. The New York Times'a göre, Başsavcı William P. Barr, Apple'ın FBI tarafından devam etmekte olan soruşturmaya herhangi bir yardım sağlamadığını da belirtti.

Aynı sorun San Bernandino saldırganı için de yaşanmıştı. Saldırganın iPhone cihazına erişmek isteyen ABD Adalet Bakanlığı, Apple'ı dava etmişti. Google, Microsoft, Amazon, Facebook ve daha pek çok teknoloji şirketi bu konuda Apple'a destek olduğunu belirtmişti. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, Apple'dan sürekli olarak şifrelemeyi zayıflatmasını istiyor. Ancak iyi bir amaç için oluşturulan herhangi bir arka kapı, suçlular tarafından tekrar kullanılabilir ve daha büyük sorunlara yol açabilir. Apple ise iPhone cihazlar için bu sebeple arka kapı oluşturmak istemiyor.

Tüm bu olayların sonucunda ABD Adalet Bakanlığı, Apple'ı tekrar mahkemeye vermeyi planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.