Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump'tan bir açıklama daha geldi...

ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "IŞİD halifeliğinin yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye'den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'tan bir açıklama daha geldi...

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin 'Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla sonuçlanan Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına gelen tepkilere yanıt verdi. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "IŞİD halifeliğinin yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye'den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın" ifadelerini kullandı.

"ESAD KENDİ TOPRAKLARI İÇİN TÜRKLERLE SAVAŞSIN"

Trump'ın paylaşımları şöyle:

"IŞİD halifeliğinin yüzde yüzünü yendikten sonra askerlerimizin çoğunluğunu Suriye'den çıkardım. Bırakın Suriye ile Esad Kürtleri korusun ve kendi toprakları için Türkiye ile savaşsın. Generallerime dedim ki, neden düşmanımızın toprağını korumak adına Suriye ve Esad için savaşalım? Kürtleri korumak adına Suriye'ye yardım etmek isteyen biri varsa bana uyar; bu, Rusya, Çin ya da Napolyon Bonaparte olabilir. Umarım her şey iyi gider, biz 7 bin mil uzaktayız!"

"BEN GÜNEY SINIRIMIZA ODAKLANMAYI TERCİH EDİYORUM"

Bazı insanlar ABD'nin, düşmanımız Beşar Esad'ın başkanlık ettiği Suriye sınırını 7.000 mil uzaktan korumasını istiyor. Suriye'ye yardım etmeyi kim seçtiyse, doğal olarak Kürtleri de korumak istiyor. Ben ise ABD'nin Güney Sınırımıza odaklanmayı tercih ederim."

ABD Başkanı, kendisinin ülkenin güney sınırına yöneleceğini belirterek, Meksika ile ABD arasında duvar inşa etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

TRUMP SAVAŞ İDDİALARINA DA CEVAP VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika basınında yer alan Türkiye ile savaş iddialarına Twitter'dan cevap vermişti. Trump, "İnsanlar NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi gerçekten düşünüyor mu? Biz başka bir savaşa girmiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.