Hava Durumu

Trump'tan zafer ilanı

ABD Başkanı Donald Trump, iki yıldır ülke gündemini sarsan Robert Mueller soruşturması sonucunda zafer havasına girdi. Başkan Trump, 2016 seçimleri öncesinde Rusya ile gizli işbirliği şüphesi nedeniyle açılan soruşturmada kendisine yönelik herhangi bir suçlamanın yer almadığının ortaya çıkmasıyla, "(Rusya ile) İşbirliği yok, adalete müdahale yok tam bir temize çıkma" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Trump'tan zafer ilanı

New York Times (NYT) gazetesi, Trump'ın zafer ilan etmesine rağmen ABD Adalet Bakanı William Barr tarafından soruşturmaya ilişkin yazılan mektuptaki kritik cümleye dikkat çekti. Buna göre, mektuptaki "Özel Yetkili Savcı bu raporun Trump'ın suç işlediğini gösteren bir sonuca varmadığını, raporun aynı zamanda onu (Trump) aklayacak durumda olmadığını belirtiliyor" cümlesi Trump'a yönelik yeni soruşturmaların işaretini taşıyor.

'ERKEN DAVRANIYORLAR'

Associated Press haber ajansı ise Mueller raporunun tam metni yayınlanmadan yapılacak değerlendirmelerin erken olacağı yorumunda bulundu. AP buna örnek olarak ABD medyasında çıkan bazı yorumlara işaret etti. CNN International, "Başkanın üzerindeki büyük bulutlar kalktı", MSNBC "Onun için yasal ve siyasi olarak büyük bir zafer", Fox News "Sadakatiniz ve ideolojiniz ne olursa olsun bu ABD için güzel bir gün" yorumunda bulunmuştu.

Raporda Trump ve danışmanlarına suçlama bulunmazken, Rusya'nın sosyal medyadan dezenformasyon ve siber saldırılarla ABD seçimlerini etkilemeye çalıştığı ifadeleri yer alıyor. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise suçlamaları reddetti.

Rakamlarla soruşturması:

22 ay sürdü
25 milyon dolara mâl oldu
19 avukat, 40 FBI ajanı çalıştı
500 kişinin ifadesi alındı
2800 mahkeme celbi gönderildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.