Hava Durumu

TSK'dan Afrin açıklaması 'Zeytin Dalı Harekatı'

AFrin operasyonu hakkında TSK'dan açıklama geldi. TSK'nın açıklamasına göre operasyonun adı 'Zeytin Dalı Harekatı' olarak belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK'dan Afrin açıklaması 'Zeytin Dalı Harekatı'

Afrin operasyonu başladı. Savaş uçakları sınırdaki hedefleri bombalamaya başladı. TSK'dan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekatı başladı. Amaç kardeş halkı zulümden kurtarmak" ifadeleri kullanılırken Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı da terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. İşte Afrin'deki son durum...

Afrin operasyonu başladı! Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı.

AA'nın 17.18'de son dakika olarak duyurduğu habere göre Türk savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya ait gözlem noktasını vurdu.

Başbakan Binali Yıldırım da, "TSK havadan harekata başlamıştır" dedi.

TSK'dan açıklama: "Zeytin Dalı Harekatı başladı. Amaç kardeş halkı zulümden kurtarmak"

ERDOĞAN: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rahat durun, dedik, durmadılar. 'Bak bizim topraklara saldırmaya, sınırlarımızı zorlamaya tevessül etmeyin' dedik, dinlemediler ve bize müttefik görünenlere de söyledik. 'Bak bunlar PKK'nın ta kendisidir' dedik, 'Bunlar PYD'dir' dedik. 'Bunlar aynıdır, YPG'dir' dedik. 'Rakka'ya teröristlerle gitmeyin, DEAŞ terör örgütüdür, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle değil, gelin beraber halledelim bunları' dedik, dinlemediler. 'Peki siz bilirsiniz' dedik ve şimdi işte gereğini biz yapıyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz." dedi.

GENELKURMAY BAŞKANLARI AFRİN'İ GÖRÜŞTÜ

ABD ve Rusya Genelkurmay başkanları telefonla Afrin'i görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla görüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.