Hava Durumu

TSK'dan devrim gibi karar

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kamuflaj üniformaların yeniden tasarlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, emri doğrultusunda başlatılan çalışma sonucu üretilen yeni tasarım üniformayı ilk olarak kendi kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK'dan devrim gibi karar
Orgeneral Akar'ın önce Kilis'teki birliklerde ardından Konya'da 3'üncü  Ana Jet Üs Komutanlığındaki denetlemeleri sırasında giydiği üniforma dikkati  çekti.
 
Farklı tasarımdaki kamuflaj,  TSK'da yürütülen yeni bir projenin ürünü olarak ortaya çıktı. Bir süre önce  Orgeneral Akar tarafından verilen emir gereğince TSK'da kullanılmak üzere yeni  kamuflaj üniformanın tasarlanmasına yönelik çalışma başlatıldı.
 
Devam eden çalışma kapsamında ilk olarak bir ekip oluşturuldu. Ekip  uzun bir süre diğer orduların kamuflaj üniformalarını inceledi, bunların  kullanımına ilişkin çeşitli araştırmalar yaptı. Çalışmalar sonucunda tasarlanan  yeni üniformanın pilot uygulaması ilk olarak Orgeneral Akar tarafından hayata  geçirildi.
 
Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin  görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında  normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni  tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu.
 
Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği  üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Boyutunun ise diğerine oranla daha  küçük olduğu görüldü. Hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu  isimlik yer aldı. Bröveler ise mevcut üniformalardaki yerlerini korudu.
 
Yeni tasarlanan üniformadaki diğer değişiklik ise Türk bayrağı oldu.  Ay yıldızlı peç, Orgeneral Akar'ın üniformasının sağ kolunda yer aldı. Kamuflaj  üniformadaki bir değişiklik de palaska kullanımında yaşandı. Mevcut uygulamanın  aksine yeni tasarlanan üniformada üst kısım, pantolonun dışında bırakılarak  kullanıldı.
 
Yeni tasarlanan üniformaya ilişkin çalışmalar devam ediyor.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni tasarlanan kamuflaj üniformalar TSK'da  kullanılmaya başlanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.