Hava Durumu

TSK gerektiği anda yetki alacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, yetki çerçevesinde kullanır ama yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden alacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TSK gerektiği anda yetki alacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır'' dedi.

Erdoğan, Suriyeli PKK'lıların çekildiğine ilişkin soru üzerine şöyle dedi:"Türkiye'den Suriyeli olan PKK'ların bir kısmı, tamamı çekildi diye bir ifademiz olmadı, bir kısmı Suriye'deki gelişmeler artıkça Suriye'ye o zaman bunlar geçmişlerdi. Ama bunun sayısı şu kadardır veya bu kadardır diye böyle bir ifade kullanmamız zaten mümkün değil. Kaldı ki bunlar Kandil'den mi geçti Türkiye'den mi geçti o da gizli bir konu.

Ama geçtiği biliniyor, biliyoruz. Bunu zaten o zaman istihbari bilgiler olarak da almıştık. Bu süreç şu anda gayet iyi bir şekilde işliyor."

Erdoğan, TBMM'de yaşanan gerginlikle ilgili olarak da şunları söyledi:"Parlamento'da Başkanlık Divanı'na saldırmaları, kürsü işgal etmeleri... Böyle bir yola tevessül ettiler. Tabii bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Yani bunlar Parlamento'nun içerisine şiddeti sokma girişiminden başka bir şey değildir. Bu güçlü olmayı göstermez, bu aslında aczi gösterir. Aczin ifadesidir böyle bir yola tevessül etmek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.