Hava Durumu

TÜBİTAK, TED Bursa Koleji'nin birinciliğini onayladı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda, TED Bursa Koleji 9. sınıf öğrencisi Melih Öztürk'ün tasarladığı "Mars Robotu" projesi, Teknolojik Tasarım alanında 1'inci seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TÜBİTAK, TED Bursa Koleji'nin birinciliğini onayladı

Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda 1'inci olan Uluğbey isimli robot, Mars'tan aldığı görüntüleri dünyaya iletebilme ve sensörleriyle topladığı bilgileri bilgisayara aktarabilme özelliğiylede ilgi gördü. Biyoloji alanında yarışmaya katılan TED Bursa Koleji 10. sınıf öğrencisi Ilgım Cengiz'in "PVC serum şişesinin insülin üzerindeki olumsuz etkisi" projesi ise 3'üncü oldu. Melih Öztürk'ün birincilik derecesi alan "Mars Robotu" projesi, Ankara'da yapılacak Türkiye finallerinde TED Bursa Koleji'ni temsil edecek.

Başarılarından dolayı öğrencilerini kutlayan ve projelerde emeği geçen öğretmenlerini teşekkür eden TED Bursa Koleji Lise Müdürü Ebru Bekil, bu başarılardan dolayı duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.