Hava Durumu

Tüm dünya ayakta! Yer yerinden oynadı

Beyaz Saray, Başkan Trump'ın Ortadoğu'yu yangın yerine çevirecek Kudüs kararını bugün kameralar önünde duyuracağını açıkladı. ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan tarihteki ilk ülke olacak

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tüm dünya ayakta! Yer yerinden oynadı

Filistin temsilcisi Hasan, söz konusu adımın barış sürecine verilecek bir ölüm öpücüğü olacağını belirterek "Trump Ortadoğu'da Müslüman ve Hristiyanlara karşı savaş açtı" dedi.

ABD liderinin hamlesine karşı tüm dünya ayakta... İngiltere, Türkiye, Rusya, İran, Avrupa Birliği, Fransa, İsveç, Suudi Arabistan, Fas, Irak, Suriye, Tunus, Katar gibi ülkeler açık bir şekilde ABD'nin karşısında pozisyon aldı. Katoliklerin lideri Papa da, Kudüs'ün mevcut haline saygı duyulmasını istedi.

Kudüs'ü işgal altında tutan İsrail'de ise bayram var. Ülkenin ünlü gazetesi Haaretz'de farklı bir analiz dikkat çekiyor, yazının başlığı "Başkan Trump, bize Kudüs konusunda herhangi bir iyilik yapma."

Dünyanın soluğunu tutup beklediği günde, neredeyse her an bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump, seçim vaatleri arasında yer alan kutsal kent Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması adımını bugün atıyor. Beyaz Saray, ABD liderinin kameralar önüne çıkarak bugün korkulan açıklamayı yapacağını duyurdu. Trump'ın vereceği karar, daha açıklanmadan Al Jazeera, CNN, BBC, The Guardian gibi dünyanın en büyük haber organlarında manşetten veriliyor.

14.10 : Lübnan topraklarındaki Burc el-Baracne mülteci kampında kalan Filistinliler de Trump'ı protesto etti. Kadınlar ve çocukların yer aldığı gösteride Filistin bayrakları taşındı, çocukların yüzünde "Kudüs bizim" yazıları dikkat çekti.

13.30 : Türkiye'nin birçok kentinde eş zamanlı protesto gösterileri düzenleniyor. Bunlardan biri de Trabzon'daydı. Yağmur altında toplanan grup, sloganlar eşliğinde bir bildiri okudu.

13.20 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bir çağrı mektubu yayınlayacak. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın önümüzdeki hafta İstanbul'da toplanacağını belirterek, Ankara'ya göre Kudüs'ün 'kırmızı çizgi' olduğunu yineledi. ABD yönetiminin vahim hatadan dönmesini isteyen sözcü Kalın, "Ortadoğu barış süreciyle ilgili yeni çatışmalar olabilir" dedi.

13.00 : Filistin'de ilk gösteriler başladı. Gazze Şeridi'nde sokağa çıkan yüzlerce Filistinli, sloganlar atarak ABD ve İsrail bayrakları yaktı. Fotoğrafları uluslararası haber ajansı Reuters dünyaya servis etti.

12.40 : Rusya da suskunluğunu bozdu. Bölgede durumun daha da kötüye gidebileceği uyarısını yapan Kremlin, endişe duyduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.