Hava Durumu

Tüm kamu hizmetleri e-Devlet'ten yapılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tüm kamu hizmetlerinin, 2018 yılı sonuna kadar e-devlet üzerinden sunulması yönünde yoğun bir çalışma yürütmekteyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tüm kamu hizmetleri e-Devlet'ten yapılacak

Yüksek kalitede haberleşme altyapısını ve sektörü geliştirmek için 15 yıldır çalıştıklarını söyleyen Ahmet Arslan, "Bunun sonucunda 15 yılda sıfırdan, dünyanın en iyi haberleşme altyapılarından birine sahip olan bir Türkiye'ye ulaştık. Fiber uzunluğumuz 325 bin km'yi aştı. Geniş bant abone sayımız 68 milyonu aşmış durumda ki bunun 56 buçuk milyonu mobil genişbant abonesidir. Sabitte 2.2 milyonu aşan fiber abonesine sahibiz. Bilişim sektörü büyüklüğümüz ise 94 milyar TL'dir. E-devlet ve siber güvenliğe ilişkin mevzuat ve stratejiler ortaya koyduk. Akıllı ulaşım sistemleri stratejimizi ise yakın zamanda devre alacağız. E-devlette kullanıcı sayımız 37 milyona, kurum sayımız 428'e ve hizmet sayımız 3 bin 61'e ulaşmış durumdadır.

TÜM KAMU İŞLEMLERİ E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

Tüm kamu hizmetlerinin, 2018 yılı sonuna kadar e-devlet üzerinden sunulması yönünde yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. 2016 yılı itibariyle e-devlete yaptığımız yatırım 203 milyon TL ancak buna karşılık elde ettiğimiz 2016 yılı tasarruf rakamı 1.9 milyar dolardır" açıklamasında bulundu.

"4 BİN YERLEŞİM YERİNE SABİT VE MOBİL GENİŞBANT HİZMETİNİ GÖTÜRDÜK"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hükümet olarak yatırımları sadece kentsel alanlara değil kırsal alanlara da götürmek için önemli projeler gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.

Bakan Arslan, kırsal alanlarda yapılan altyapı çalışmalarına ve gelecek hedeflerine değinerek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar evrensel hizmet kapsamında Bakanlık olarak, yaklaşık 4 bin yerleşim yerine sabit ve mobil genişbant hizmetini götürdük. Nitekim 2020 yılına kadar da 3 bin yerleşim yerine daha bu hizmetle tanıştırmayı hedefliyoruz. Bu altyapıyı kurarken; Ar-Ge ve yerli ürün faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak çalışmalar yapıyoruz. Bir taraftan, evrensel hizmet sahalarında yerli olarak geliştirilen ULAK baz istasyonu ve küresel tedarikçilerin ürettiği baz istasyonlarını birlikte kullanımını sağlarken, Diğer taraftan evrensel sahalarında yazılım tabanlı yeni nesil sanallaştırma teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara da olanak sağlıyoruz. Bu doğrultuda, binin üzerindeki yerli ürünümüz ULAK baz istasyonunu kullanmak üzere fabrika kabul işlemlerini tamamlamak üzereyiz. Ayrıca, işletmecilerin kendilerinin kurduğu ticari sahalar için de 625 adet ULAK baz istasyonu siparişi verilmiş ve bunların bu sene içinde teslimi gerçekleştirilecek. Diğer taraftan, uluslararası ONF organizasyonuyla bu yıl düzenlenen Dünya Mobil Kongresinde imzaladığımız 'Mutabakat Bildirisi' ile ortak çalışmalar başlattık. Bu mutabakat ile evrensel hizmet kapsamında kurmuş olduğumuz mobil haberleşme altyapılarında sanallaştırma, şebeke dilimleme gibi henüz dünyada geliştirme aşamasında olan teknolojileri test ederek geliştireceğiz. Dünyada bu teknolojinin ilk saha testlerini yapan ülkelerden biri olacağız. Bu manada, sadece teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten ve ona yön veren bir ülke konumuna ulaşma hedefimize bu çalışmalarla önemli katkı sağlamış olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.