Hava Durumu

Tunceli'deki şehitlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu

Tunceli'de düşen helikopteri arama çalışmalarında enkaza ulaşıldığı bildirildi. Düşen helikopterdeki 12 kişi şehit oldu. İşte şehitlerin kimlikleri ve memleketleri...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tunceli'deki şehitlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Sikorsky tipi polis helikopteri kalkışından 10 dakika sonra düştü.

11.40 sıralarında sinyalin kesildiği belirtilen helikopterin enkazına 17.00 sularında ulaşıldı.

7 polis, 1 hakim, 1 astsubay, 3 personelin olduğu helikopterden kurtulan olmadı, 12 kişi şehit oldu.

İŞTE ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ VE MEMLEKETLERİ

ÇORUM

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın acı haberi memleketi Çorum'a ulaştı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın acı haberi memleketi Çorum'un Sungurlu İlçesi'ndeki ailesine ulaştı. Sungurlu'nun Akçay Mahallesi'nde ikamet eden şehidin babası Hasan Karaman ve annesi Mine Karaman'a acı haberi askeri yetkililer ile İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan verdi. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Bekar olduğu öğrenilen 25 yaşındaki Karaman'ın cenazesi, Tunceli'deki askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere yarın memleketi Sungurlu'ya gönderileceği belirtildi.

ORDU

Tunceli'nin Pülümür İlçesi yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle düşen polis helikopterinde şehit olan 12 kişiden hakim Onur Alan'ın acı haberi memleketi Ordu'ya ulaştı.

Şehit Hakim Onur Alan

Tunceli'de görevli hakim Onur Alan'ın şehit olduğu haberi, memleketi Ordu'nun merkez Altınordu İlçesi'ne bağlı Karapınar Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililerce bildirildi. Acı haberi alan aile gözyaşına boğuldu. Şehit hakimin ailesinin Tunceli'ye gitmek üzere evden ayrıldığı belirtildi. Şehit hakim Onur Alan'ın baba ocağında ve komşuları evlerin penceresine Türk bayrağı astı.

KONYA

Tunceli'nin Pülümür İlçesinde düşen Sikorsky S-70 Blackhawk tipi polis helikopterinde şehit olanlardan polis memuru Azam Güdendede'nin acı haberi Konya'daki baba evine ulaştı.

Şehit Polis Memuru Azam Güdendede

Aksaray'ın Eskil İlçesi nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki polis memuru Azam Güdendede'nin Konya'da merkez Karatay İlçesi Sedirler Mahallesi Sedirler Caddesi Karpol Sitesi'nde oturan ve sitenin yöneticiliğini yapan babası emekli Muzaffer Güdendede ve annesi Rukiye Güdendede'nin, helikopterin düştüğü haberini internet sitelerinden öğrendikleri belirtildi. Acı haberin ardından sinir krizi geçiren anne ve babayı yakınlarının sakinleştirdiği, bekar olan şehit Azam Güdendede'nin ağabeylerinden Ziya Güdendede'nin veteriner hekim, diğer ağabeyi İbrahim Güdendede'nin de polis memuru olduğu ve Ağrı'da görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Güdendede'nin Tunceli'deki görev süresinin bitmesine ise 2 ay kaldığı belirtildi. Şehit Güdendede'nin cenazesinin yarın Konya'da defnedilmesi bekleniyor.

KAYSERİ

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nden havalandıktan 10 dakika sonra düşen polis helikopterinde şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin memleketi Kayseri'deki baba evinde yas var.

Şehit Polis Memuru Ahmet Cihan Kilci

Tunceli'de 1 hakim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 personeli taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter, Pülümür İlçesi yakınlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü. Helikopterde bulunan 11 kişiyle birlikte polis memuru Ahmet Cihan Kilci de şehit oldu. Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde görev yapan Kayserili polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin şehadet haberi, Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi Hürriyet Mahallesi Fırat Caddesi'nde oturan babası Ejder ve annesi Dilber Kilci'ye yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alan anne Dilber Kilci fenalaşırken, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Bekar olan şehit polis memuru Kilci'nin, MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci'nin yeğeni olduğu öğrenildi.

BALIKESİR

Tunceli'nin Pülümür ilçesi'nde düşen helikopterde şehit olan polis memuru 48 yaşındaki Ekrem Dereli'nin Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Polis Memuru Ekrem Dereli

Pülümür'de düşen Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterde şehit olan 25 yıllık polis memuru Ekrem Dereli'nin Balıkesir'in Bigadiç ilçesinin kırsal Değirmenli Mahallesi'ndeki baba evine acı haber ulaştı. Oğlunun şehadet haberini alan İbrahim Dereli gözyaşlarına boğuldu. Evli ve iki çocuk babası olan şehit polis Dereli'nin annesi Fatma Dereli'nin de bir yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ailesinin dört çocuğundan biri olan Dereli'nin Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görev yaparken bir yıl önce Tunceli'ye görevlendirildiği belirtildi.

KÜTAHYA

Tunceli'de düşen helikopterde şehit olanlardan polis memuru teknisyen 44 yaşındaki evli 2 çocuk babası Murat Ködük'ün memleketi Kütahya'daki yakınları yasa boğuldu.

Şehit Polis Memuru Murat Ködük

Polis memuru Murat Ködük'ün şehit olduğu haberini Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Yıldırım ile Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Gülbahar Önderışık, Osmangazi Mahallesi Mermer Sokak'ta oturan ve marangozluk yapan babası Mustafa Ködük ile annesi Zahide Ködük'e verdi. Şehidin 2 katlı babaevinin önünde bir 112 ambulansı hazır bekletildi. Eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Murat Ködük'ün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde helikopter teknisiyeni olarak görev yaptığı, eşi ve 2 çocuğunun da Diyarbakır'da bulunduğu öğrenildi.

ÇANKIRI

Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun acı haberi memleketi Çankırı'da üzüntüye yol açtı.

Şehit Pilot Dilaver Karsavuranoğlu

Tunceli'de Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter kalktıktan 10 dakika sonra radardan kaybolmuş ve yoğun aramalar sonrasında helikopterin düştüğü anlaşılmıştı. Tunceli Valiliği düşen helikopterdeki 12 kişinin şehit olduğunu duyurmuştu.

Helikopterde şehit olan sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun acı haberi memleketi Çankırı'da üzüntüye neden oldu. Şabanözü ilçesine bağlı Karahacı köyü nüfusuna kayıtlı olan Karsavuranoğlu'nun annesi acı haberi ziyaret için gittiği Ankara'da öğrendi. Şehit Karsavuranoğlu'nun Diyarbakır'da yaşadığı bildirildi.

GAZİANTEP

Tunceli'de helikopter düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Mesut Özdemir'in sosyal medya hesabındaki şehitlerle ilgili paylaşımları yürek burktu.

Şehit Polis Memuru Mesut Özdemir

Gaziantepli şehit Mesut Özdemir, yürekleri burkan paylaşımlar yaptığı sosyal medya hesabının kapak fotoğrafına "Şehitler Ölmez" notunu yazdı. Şehit polisin, sosyal medya hesabında kırmızı zemin üzerinde beyaz harflerle yazılan notun yanı sıra karlı bir havada ve silahı ile poz verdiği fotoğrafları da yer aldı. Özdemir'in paylaşımları arasında siyah renkte Türk bayrağı ve göz bebeğine yansıyan ay ve yıldız resimleri de dikkat çekti.

Şehit polis Özdemir'in, sosyal medya hesabındaki "Şehitler Ölmez", Gaziantep Gazi olur, şehit olur, asla teröre teslim olmaz" ifadelerinin yer aldığı paylaşımları da duygulandırdı.

KIRŞEHİR

Tunceli'de helikopter düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Sadettin Demir'in Kırşehir'deki ailesine acı haber verildi. Şehidin daha önce Şırnak'ta yaralandığı ve emekliliği geldiği halde Tunceli görevini istediği ortaya çıktı.

Şehit Polis Memuru Sadettin Demir

Tunceli'de helikopter düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Sadettin Demir'in Kırşehir'in Kaman ilçesinde Yeni Yapan köyünde ikamet eden annesi Rabia Demir'e oğlunun şahadet haberi Kaymakam Murat Girgin tarafından verildi. Şehidin annesi 112 ekipleri tarafından sakinleştirilirken Kaymakam Girgin, İlçe Emniyet Amiri ve İlçe Jandarma Komutanı aileyi yalnız bırakmadı. Şehidin annesinin evine ise Türk bayrağı asılırken şehit Demir'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Sadettin Demir'in daha önce Şırnak'ta görev yaparken yaralandığı ve emekliliği geldiği halde Tunceli görevini istediği ortaya çıktı. Şehit Sadettin Demir, çok sevdiği ve sosyal medya hesabında kapak fotoğrafı yaptığı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile geçirdiği helikopter kazası ile aynı kaderi paylaştı.

Öte yandan, şehidin geçici görevle Tunceli'ye gittiği eşi ve çocuklarının ise Ankara'da ikamet ettiği öğrenilirken, cenaze töreninin nerede olacağı ise netlik kazanmadı.

İZMİR

İzmirli Komiser Pilot Abdullah Ortanca'nın acı haberi de İzmir'in Karabağlar ilçesindeki ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehit Ortanca'nın şehit olduğu haberini alan baba Recep ve annesi Saadet Ortanca haberle birlikte yıkıldı. Şehit evi, daha sonrada Türk bayraklarıyla donatıldı. Mahalleden de çok sayıda kişi şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Komiser Pilot Abdullah Ortanca

Daha öncede İzmir Emniyet Müdürlüğündeki çeşitli birimlerde görev yapan şehit polisin ailesini İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da ziyaret etti. Aşkın, kısa bir açıklama yaparak, "Kahraman bir kardeşimiz. Vatan, milleti uğruna şehit olan büyün yiğitlerimiz gibi, kahramanlarımız gibi o da gözünü kırpmadan vatanına, milletine hizmet eden bir kardeşimizdi. İzmir'de de çok başarılı bir çalışmaları olmuş bir kardeşimizdi. Mekanı cennet olsun. Rabbim, tüm şehitlerimiz mekanını cennet eylesin" dedi.

Şehit pilot Abdullah Ortanca'nın 6 ay önce şark görevi nedeniyle tayininin Tunceli'ye çıktığı öğrenilirken, tek kardeşi bulunan şehit polisin evli olmadığı da bildirildi. 1 hafta sonra izne çıkacak olan Abdullah Ortanca'nın, Tunceli'de düzenlenecek törenin ardından İzmir'e gönderileceği, daha sonrada İzmir'deki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

MALATYA (2)

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan polis memurlarından Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın Malatya'daki baba ocaklarına acı haber verildi.

Şehit polislerden 24 yaşındaki Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın Malatya'daki baba evlerine ateş düştü. Askeri yetkililer tarafından her iki şehidin ailelerine acı haber verildi. Şehit polis Candaş Kaplan'ın, Battalgazi ilçesi Hacıabdi Mahallesi Ancarlı Sokak Uludağ Yapı Kooperatiflerinde oturan babası Mustafa ve annesi Gülbahar Kaplan'a acı haber verildi.

Şehit Polis Memuru Candaş Kaplan

Şehit Candaş Kaplan'ın acı haberini alan baba Mustafa Kaplan'ın Akçadağ Belediyesinde CHP'li meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. Haberin ardından CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Acı haberin ardından Ailenin Tunceli'ye hareket ettiği öğrenildi.

Şehit polis Kaplan'ın bir kardeşi bulunduğu öğrenilirken, kardeşi Çağdaş'ın ise asker olduğu bildirildi. Çağdaş Kaplan'ın Kıbrıs'ta vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Şehit Polis Memuru Hasan Yıldırım

Şehit polis Hasan Yıldırım'ın annesi Melika ve babası Fuat'a da acı haber yetkililer tarafından ulaştırıldı. Gaziantep'te Olay Yeri İnceleme görevlisi olarak görev yapan Hasan Yıldırım'ın, kısa süre önce Özel Harekat Polisi olduğu ve geçici görev ile Tunceli'ye gönderildiği öğrenildi. 25 yaşındaki Yıldırım'ın 4 yıllık polis olduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.