Hava Durumu

Türbe etrafındaki evler yıkılıyor

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Davud-i Kayseri Hazretleri'nin Türbesi çevresinde bulunan tüm evlerin istimlak edilmesinin ardından yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2017 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türbe etrafındaki evler yıkılıyor

İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Davud-i Kayseri Hazretleri'nin Türbesi çevresinde gerçekleştirdiği yıkım ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Osman Sargın "Allah'ın izni ile bu bölgeye güzel bir yeşil alan yaparak hizmete sunacağız. Din ilimlerinde hem de dünya ilimlerinde söz sahibi olan Davud-i Kayseri Hazretleri'ni 1336 yılında Orhan Gazi kendisini İznik'e çağırdı. Günlük 30 akçe maaşla burada kurulan ilk medrese olan Süleyman Paşa Medresesine Başmüderris tayin oldu. 15 yıl süreyle çalıştığı bu medresesinin sistemini kurdu. Böylece Osmanlılarda medrese eğitiminin temeli fiziki olarak Orhan Gazi, ilmi olarak da Davud-u Kayseri tarafından atılmış oldu. Bu derece önemli bir zatı yıllarca evler arasına sıkıştırılması bizlerin vicdanını yaralamıştır. Sonunda sorunları çözerek bugüne geldik. Hayırlısı ile bu alan Davud el Kayseri hazretlerine yakışır bir düzenleme hizmete sunacağız" dedi.

Çalışmaları izleyen başkan Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ile birlikte düzenleme konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.