Hava Durumu

Erdem, Sönmez Medya Buluşmaları'nda değişim vaadi verdi!

Büyükşehir için yarışacak Mustafa Bozbey'in yerine Nilüfer Belediyesi için aday gösterilen Turgay Erdem iddialı konuştu. Erdem, seçilmeleri durumunda Bozbey ile birlikte Bursa'da büyük bir değişime imza atacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdem, Sönmez Medya Buluşmaları'nda değişim vaadi verdi!

HABER I Ayşegül SEVER

YEŞİL ALANLAR AKTİF OLACAK

AS TV'de yayımlanan ve Bursa Hâkimiyet Gazetesi ekibinin sorularını yönelttiği Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Turgay Erdem oldu. Erdem, seçimlerden yerel yönetimlere, projelerinden adaylık sürecine kadar birçok konu başlığını değerlendirdi. Erdem, "Bizim yaptıklarımız ortada. Nilüfer'de yine bu süreci Mustafa Bozbey ile yürüttüğümüz gibi aynı odakta yürütmenin garantisini veriyoruz. Bursa'nın bir Nilüfer gibi olması için de hem Sayın Bozbey'e hem de bana teveccüh gösterirler ise değişimin vaadini vermiş olalım" dedi. Projelerinde insan odaklı projeler yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Erdem, yeni dönemde en büyük çalışmaları aktif olmayan yeşil alanları aktifleştireceklerini söyledi. Erdem, "Projelerle ilgili ciddi bir proje arşivimiz var. Daha önceki 3 dönem içerisinde ertelediğimiz projelerimiz var. Yine devam edeceğimiz proje çalışmaları yürütüyoruz. Nilüfer Belediyesi insan odaklı projeleri hedef alıyor. Aynı yönde çalışmalarımızı devam ettirmeye çalışacağız. Nilüfer'de planlama hemen hemen planlanmış durumda. İnsan odaklı, yeşil, doğaya saygılı yerleşim çalışmaları yapılacağını taahhüt ediyoruz " dedi.

RANTSAL DÖNÜŞÜME DÖNDÜ

Nilüfer'de kangren haline gelmiş kentsel dönüşüm sıkıntısına değinen Erdem, Büyükşehir Belediyesi'ne verilen yetkilerin yanlış kullanıldığını ve vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. CHP ve Nilüfer Belediyesi'nin çalışmalara onay vererek mağduriyetlerin giderildiğini söyleyen Erdem, " Kentsel dönüşüm konusu Bursa'da hızlı bir şekilde oldu. Kentsel dönüşümün Bursa'da Nilüfer'de başlayacağını kim tahmin edebilirdi. Osmangazi, Yıldırım gibi daha çok yapılaşması gerekirken Nilüfer'de yüzde 80/90'ı Nilüfer'de gerçekleşti. Dönüşüm önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe zamanında başladı. Rantsal bir dönüşüme doğru yol aldı. İlk başlarken mağdurların yaratılacağını söyledik. Kentsel dönüşüm bölgesel alanı kapsaması lazım. Vatandaş bilincinde değildi. Evlerinin yenileceğini düşünürken yönetmelikler değişti. Büyükşehir Belediyesi'ne verilen yetki yanlış kullanıldı. CHP ve Nilüfer Belediyesi olarak mağduriyetlerin giderilmesi için verilen planlama kararlarını onay veriyoruz. Artık yavaş yavaş mağduriyetler giderilmeye çalışılıyor. 80 parselde ciddi mağduriyet söz konusu. Kentsel dönüşüm böyle olmamalıydı. Bunun da sıkıntısını en çok biz çektik" dedi.

NİLÜFER'İ TEKRAR ALACAĞIZ

Yerel seçim sürecini değerlendiren Erdem, Nilüferlilerin bilinçli seçmen olduğunu söyledi. 31 Mart 2019 seçimlerinde önceki seçimlere oranla daha fazla oy beklediklerini söyleyen Erdem, yüzde 62 oranla Nilüfer'i tekrar alacaklarını belirtti. Erdem, "Nilüfer'de yaşayan insanlarımız kişinin hizmetine yönelik çaba gördüğü için partiden ziyade insana oy veriyorlar. Sayın Bozbey'e de son 2 seçimde ciddi oranlarda farkla belediye başkanlığı kazandı. Daha önceki yıllarda nasıl kazanıldıysa bundan sonra da aynı şekilde davranmayı taahhüt ediyoruz. Dolayısıyla taleplerin ve hizmetlerin daha nitelikli halkımıza ulaşması için çaba sarf edeceğiz. Bu seçimde daha fazla oy bekliyoruz. Benim kanaatim bu seçimde yüzde 62 civarında bir oyla Nilüfer Belediyesi'ni kazanacağımızı düşünüyorum" dedi. CHP ve İYİ Parti arasında olan ittifakın olumlu olduğunu söyleyen Erdem, her iki partinin de bu süreçten memnun olduğunu vurguladı. Türkiye'nin geleceği için birlikte hareket etmenin ittifakla birlikte aşılandığını söyleyen Erdem, "Amaç Türkiye'nin geleceği ile ilgili ortak karar almak ise ittifakın yol gösterici olacağını düşünüyorum.Yeter ki kutuplaşmalar, ayrışmalar olmasın" dedi.

TURGAY ERDEM KİMDİR?

11 Mart 1959 tarihinde Bursa'da doğan Turgay Erdem, Bursa Erkek Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni kazandı. 3 dönem Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanlığı yapan Erdem, 15 sene boyunca Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yardımcılığı görevini üstlendi. Boş zamanlarında evde vakit geçirmeyi seven Erdem, yemek yapmanın rahatlatıcı olduğunu düşünüyor.

GÜRÜLTÜSÜZ SEÇİM KAMPANYASI

Seçim sürecinde kapı kapı ve nokta mitingleriyle insanlara dokunacaklarını söyleyen Erdem propaganda sürecinde çevre ve gürültü kirliliği yapmayacaklarını ve insanları rahatsız etmeden çalışmalarını yürüteceklerini belirtti. Erdem, " Biz insanlarımıza dokunmayı hedefliyoruz. Artık sosyal medya ağırlıklı olarak propagandalarda yer alıyor. Basın mensuplarıyla bir araya geleceğiz. Tüm argümanları kullanmaya çalışacağız. Öncelikle çevre ve gürültü kirliliğine karşı önlemlerimiz olacak. İnsanları rahatsız etmeden, çevreyi kirletmeden propaganda dönemini tamamlamak istiyoruz. Sonucunu da 1 Nisan'da göreceğiz" şekline konuştu.

ULAŞIMI 'METRO' KURTARIR

Bursa'da var olan sorunlarından ulaşımın kentin tüm bölgelerinde olduğunu dile getiren Erdem, hafif raylı sistem yerine metro tercih edilseydi ulaşım sorununun olmayacağını vurguladı. Erdem, "Hangi bölgeye giderseniz gidin en büyük sorun ulaşım olarak karşınıza çıkıyor. Şehircilikte dikey olan akslardaki ulaşım düşünülmemiş. Şehir Hastaneleri açılmak üzere fakat hala daha hastaneye ulaşım nasıl olacak konuşulmuyor. Ulaşım için herhangi bir gayret sarf edilmiyor.Toplu ulaşımın desteklemek lazım. Büyükşehir Belediyesi'ni en büyük görevi bu olmalı ama o da hafif raylı sistem gibi değil metro artık dünyadaki trend ve doğru yaklaşım yapılmalı. Başlarken de yanlış yaptık. Metro olarak başlamış olsaydık, Bursa'nın büyük bir kısmını kurtarmış olurduk. İlçe belediyesi olarak da bizimde yapmamız gereken çalışmaları yapacağız " dedi.

ELEŞTİRDİKLERİNİ YAPIYORLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Nilüfer'de yeşil alanların özel işletmelere verildiği iddiasına da cevap veren Erdem, BURFAŞ işletmelerinden örnek vererek aynı şeylerin Büyükşehir tarafından da yapıldığını söyledi. Erdem, " Bu konu meclislerimizde sık sık tartışılan bir konu. AK Parti Grubu bu konuda bizi eleştiriyor. Emniyetle yaptığımız görüşmelerde aktif yeşil alanların gece olduğunda tehlikeli ve kontrolsüzlükten dolayı kötü sonuçlar verdiğini ve insanların rahatsız olduğunu öğrendik. Bu alanlarda tek kuruş kamu parası harcamadan yasal olarak bir ihale yaptık ve bir kısmını özele açtık. Faydalarını da gördük. Emniyetten aldığımız verilerde ise kontrol altına alındığını öğrendik. Hemen hemen tüm belediyelerde bu uygulama var" dedi.

MİSİ VE GÖLYAZI'DA ÇALIŞMALARA DEVAM

Nilüfer'in çekim merkezi olmaya aday bölgelerinde çalışmalarında hız kesmeden devam edeceğini belirten Erdem,"Misi kültür kenti haline geldi. Gölyazı ise dünyada örneği olmayan bir yerleşim. Turizm için önemli çalışmalar yaptık. Gölyazı'da Büyükşehir Belediyesi altyapı Nilüfer Belediyesi de üst yapı çalışmalarını tamamlıyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.