Hava Durumu

Turhan Gençoğlu'ndan duygulandıran veda

Kurucu başkanlığının yanı sıra 3 dönemdir genel başkanlık görevini yürüttüğü Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu'na veda eden ve yaptığı konuşma ile duygusal anlar yaşatan Turhan Gençoğlu, tüm üyelerin ortak imzasıyla Onursal Başkan seçildi, ayakta alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2014 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turhan Gençoğlu'ndan duygulandıran veda

Soydaşların yaşadığı büyük acının yılmaz savunucusu Babası merhum Mümün Gençoğlu'dan devraldığı bayrağı ; soydaşların menfaatleri için kararlı, nezaket sahibi, uzlaşıcı ve kucaklayıcı diplomasi ile önemli noktalara taşıyan Turhan Gençoğlu yaptığı konuşmada ”Ben, Bal-Göç’ün kuruluş aşamasında başladığım onurlu davada 30 yıla yakın süredir Bal-Göç, Federasyon, Konfederasyon Genel Başkanlıkları görevlerinde bulunmaktan; Doğup büyüdüğü topraklardan yalnızca Türk ve Müslüman olduğu için zülüm işkence ve soykırımla kopartılan, anavatanına göç etmek zorunda bırakılan, Türk ve Müslüman olmanın bedelini kanı ve malı ile ödeyip o toprakları terk etmeyen Aziz Türk Milletime, göçmen ve din kardeşlerimize hizmet etmekten onur duydum. Bugün de uzun süredir birlikte konfederasyonun yönetiminde birlikte çalıştığım değerli arkadaşım Zürfettin Hacıoğluna, bayrağı teslim etmekten memnunum. Yeni seçilen başkanımıza ve yönetim kuru arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman maddi ve manevi yönden destek vermeye hazırım” dedi.

\\\"\\\"

İlkler hep onun döneminde gerçekleşti

Bugün 36 ilde 185 dernek ve 9 federasyon ve binlerce üyesi ile Türkiye’ de Balkanlar nezdinde en büyük sivil toplum örgütü olmanın haklı gururunu yaşayan Gençoğlu, balkanlarda yaşayan ve ülkemize göç eden soydaşların sorunlarının çözümü için önemli çalışmalara imza attı. Soydaşların, başta konut yapımları, emeklilik haklarının transferi, İkamet Tezkeresi olanların Vatandaşlığa alınması, Bulgaristan’da eğitim gören öğrencilerin, diploma denkliklerinin sağlanması, İsimlerin iadesi ve çifte vatandaşlık haklarının alınması, çifte vatandaşlık hakkına sahip olanların, Türkiye sınırları içinde oy kullanabilmeleri gibi daha birçok önemli sorun Turhan Gençoğlu'nun genel başkanlığı döneminde çözüldü.
Gençoğlu, yaptığı çalışmalarla hep ilklere imza attı. Birleşmiş Milletlerce tarihinde ilk defa Bursa’da yapılan toplantıda “ Ekonomik ve Sosyal Konsey Danışmanı “ ardından da “Birleşmiş Milletler Sivil Toplum Örgütleri Türkiye Ulusal Koordinatörü “ olmanın gururunu yaşadı.

\\\"\\\"

Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu isminin Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu olarak değiştiği tarihi kongrede Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, unutulmaz hizmetlerinden dolayı Turhan Gençoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti.

Höh ile ilişkilerimiz fevkalede

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray yaptığı konuşmada “Hak ve Özgürlükler partisinin(Höh)başarısı ile gurur duyuyoruz. 4 tane milletvekilini Avrupa Birliği parlementosuna gönderdi. Hükümetimiz bu parti kaybetsin diye başka parti kurdurdu. Bereket ki uyanık Balkanlılar ve Rumeliler ülke içindeki bu bölünme siyasetinin dış yansımasının önündeki oyuna gelmediler. Eğer bu gün o iş başarılı olsaydı işte o zaman Bulgaristan’daki asimilasyon politikası sonuna kadar başarıya ulaşırdı” dedi.
Çıray’ın konuşmasının ardından söz alan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç “Yıllardan beri Hak ve Özgürlükler Hareketi ile iyi ilişkiler içinde olduklarını ve bunu herkesin bildiğini kaydederek, “Sayın Çıray'ın söylediği kısmen doğrudur. Bulgaristan'da HÖH'e karşı o partiden ayrılan bir kısım milletvekili veya siyasetçi başka bir parti kurmuşlardır. Bunun ayıplanacak eleştirilecek, vatan düşmanlığı gibi gösterilecek bir tarafı var mı. Aynı şey Makedonya'da, Kosova'da, Batı Trakya'da da böyledir. Ahmet Doğan'ın Türkiye'ye karşı ilgisizliği, hükümetimize karşı kayıtsızlığı, oradaki yurttaşlarımızla ilişkileri eleştiri konusu olmuştur. HÖH yeni bir başkan seçti. Lütfü Mestan başkanlığında bu hareket devam ediyor ve bu yönetimle ilişkilerimiz fevkalade iyidir. Herkes bunu böyle duysun. Evet ama niye Ahmet Doğan değil de Lütfi Mestan diye sorarsanız, çok şey anlatırım ama burada değil. Dolayısıyla bizim birinci parti kadar milletvekili çıkaran bugüne kadar her hükümetle koalisyon ortağı olmuş, belediye başkanlıkları kazanmış Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin inşallah önümüzdeki dönemde de bir kardeş parti olarak hepsiyle iftihar edeceğiz. Hak ve Özgürlükler Hareketi ve onun arkasındayız" dedi.

\\\"\\\"

Hacıoğlu: “Her nerede Balkan Türkü var ise mutlaka onlara ulaşacağız”

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı seçilen Zürfettin Hacıoğlu “Genel başkanımız sadece resmiyette başkanlığı bırakıyor bize. Konfederasyonumuzun kurucusu ve onursal başkanıdır. Kendisinin tecrübelerinden bilgilerinden dünya ve iş dünyasından her zaman bilgi alabiceğimiz kapısına açacağımız ilk büyüğümüzdür. Kendilerine Allah’tan sağlık mutluluklar diliyorum. Her nerede Balkan Türkü var ise mutlaka onlara ulaşacağız ve Balkan ülkelerindeki Türk STK' larla daha da yakın ilişki kuracağız'' ifadelerini kullandı.
Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, CHP Bursa milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, Kemal Ekinci, AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AKP İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hak ve Özgürlükler Partisi Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrulla, Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif ile çok sayıda dernek temsicisi katıldı.

\\\"\\\"


Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonunda Görev Dağılımı Yapıldı

Zürfettin Hacıoğlu Genel Başkan
Doç. Dr. Yüksel Özkan Genel Başkan Vekili
Sabri Mutlu Genel Sekreter
Besim Boncuk Genel Sekreter Yardımcısı
Rıfat Yağcı Genel Sekreter Yardımcısı
Mukremin Duygun Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İzzet Altuntaş Basın ve Yayından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Şaban Kaludra Sosyal İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Av. Zihni Çalışkan Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İbrahim Dönertaş Yurtdışı Faaliyetlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Hüseyin Kocaman Kültürel İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Mümin Şentürk Muhasip
Olcay Özgür Muhasip Yardımcısı
Naci Kıral Veznedar
Necati Yılmaz Veznedar Yardımcısı
Süleyman Pehlivanoglu Yönetim Kurulu Üyesi
Vahap Savaşan Yönetim Kurulu Üyesi
Burhanettin Çalışkan Yönetim Kurulu Üyesi
Selçuk Kutsatar Yönetim Kurulu Üyesi
Tevfik Keskin Yönetim Kurulu Üyesi
Recep Demir Yönetim Kurulu Üyesi
Atalay Özer Yönetim Kurulu Üyesi
Nejat Yılmaz Yönetim Kurulu Üyesi
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.