Hava Durumu

Turistler ve Bursalılar bu otobüsü sevdi

Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete başlatılan çift katlı turist otobüsüne turistler ve Bursalılar yoğun ilgi gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2012 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Turistler ve Bursalılar bu otobüsü sevdi

Bursalılar ve turistler, üstü açık tur otobüsünü sevdi. Dünyanın önde gelen şehirlerinden Londra ve Paris'te uygulanan çift katlı otobüs uygulaması Bursa'da tam not aldı. Osmangazi Belediyesi, Bursa turizmine büyük katkı sağlayacak 2 katlı turist otobüsünü yollara çıkardı. Ağırlıklı olarak Arap ülkelerinden binlerce turistin gezdiği Bursa'da turistler otobüslerle tarihi mekanları bu otobüsle geziyor. Turistler, otobüste kendi dillerinde mekanların geçmişini öğreniyor. Otobüs, 7 gün 24 saat turistlere ve Bursalı vatandaşlara hizmet ediyor. Ayrıca otobüste kurulan bir sistemle turistler İngilizce, Arapça, Almanca ve Türkçe olmak üzere 4 farklı dilde tarihi mekanlar hakkında bilgi alıyor.

MİNİBÜSLER DE GELİYOR


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, marka kent olan Bursa'da tarihi mekanları tanıtacak turist otobüsünün Bursa için önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Dündar, "Belediye olarak geçtiğimiz günlerde, kentimizin tanıtımına katkıda bulunacak, tarihi ve turistik mekânları içinde alan güzergâhta dolaşan bir gezi otobüsümüz seferlere başladı. Ancak, kentimizin bazı mahalleleri, maalesef bu günkü trafik şartlarına uygun sokaklara sahip değil. Özellikle, Tekke, Üç Kuzular, Somuncu Baba türbelerin bulunduğu mahallelerimizi de, küçük minibüslerle gezdirebiliriz" dedi.

Turist otobüsü, Kültürpark, Kaplıcalar, Çekirge, İntam, Muradiye, Tophane, Heykel, Yeşil Cadde, Ördekli Kültür Merkezi ve Şehreküstü duraklarından yolcu alarak turistleri ve Bursalıları gezdiriyor. Gezi için turistlerden 20 lira, öğrencilerden 12 lira ücret alınıyor.
 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.