Hava Durumu

'Türk askeri esir alındı' iddiası photoshop çıktı

Hizbullah’a yakın sosyal medya hesaplarında yer alan ve bazı internet sitelerinde yayımlanan “Hizbullah Halep’in güneyinde Türk askerlerini esir aldı” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Türk askeri esir alındı' iddiası photoshop çıktı
Bazı internet sitelerinde yer alan haberin fotoğrafında görülen askeri üniformaların göğsünde Türk bayrağı olmadığı halde photoshop programıyla üniformalara Türk bayrağı eklendiği görüldü. 

Hizbullah'a yakın sosyal medya hesaplarında oluşturulan algı operasyonuyla fotoğraftaki askerlerin "Türk askeri" gibi gösterildiği ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinin amaçlandığı saptandı.

Söz konusu haberlere delil olarak gösterilen sahte fotoğraf daha önce de 2015 haziran ayında “Kobani’de DEAŞ’a yardım eden Türk askeri yakalandı” yalanıyla dolaşıma sürülmüştü.

ORJİNAL FOTOĞRAF AA'YA AİT

Haberde kullanılan fotoğrafın orjinalinin ise Anadolu Ajansına ait olduğu ortaya çıktı.Anadolu Ajansı kayıtlarında, fotoğrafın orjinalinin Irak’ta DEAŞ’ın Mart 2014’te Felluce’de 20 Iraklı askeri idam ettiği haberinin görüntüsü olarak yayımlandığı tespit edildi.



Suriye’de demokratik barışçıl gösterileri kana bulayarak, kendi halkına karşı en konvansiyonel silahlarla iç savaş başlatan Rejim ve işbirlikçileri son 5 yıl içerisinde birçoğu sivil 400 bin insanın ölümüne, milyonlarca insanın ise göç etmesine sebep olmakla suçlanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.