Hava Durumu

Türk Büyükelçi Alman Dışişleri'ne çağrıldı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in talebi üzerine Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, dün Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk Büyükelçi Alman Dışişleri'ne çağrıldı

Büyükelçi Aydın'ı Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Walter J. Lindner kabul etti. Büyükelçi Aydın'a, Almanya'nın demokrasi, ifade ve basın özgürlüğüne verdiği önem aktarılırken, Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel hakkındaki tutuklama kararının orantısız ve kabul edilemez olduğu iletildi.

Görüşmede Almanya'nın en önemli gazetelerinden birinin muhabiri olan bir gazetecinin yazdığı haberlerden ötürü hedef olduğu suçlamalar ile bu zeminde alınan tutuklama kararının hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı görüşü aktarıldı. Lindner'in ayrıca bu gelişmelerin Türk-Alman ikili ilişkilerine zarar vereceği uyarısını da ilettiği belirtildi.

Büyükelçi Aydın ise yargıya intikal etmiş bir konu ile ilgili yorum yapmanın doğru olmayacağını, Türkiye'de gazetecilerin gazetecilik faaliyetinden ötürü değil, suç oluşturan başka faaliyetlerden ötürü yargılandığını savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.