Hava Durumu

Türk Dünyası Ata Sporları 23-24 Temmuz'da Bursa'da

Türkiye'de ilk kez böyle bir etkinliğin düzenleneceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Hedefimiz Bursa’yı İpek Yolu güzergahı üzerindeki ata sporlarının merkezi haline dönüştürmek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 05:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 05:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk Dünyası Ata Sporları 23-24 Temmuz'da Bursa'da
Türkiye'nin sayılı yaylalarından biri olan Kocayayla dev bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. 23-24 Temmuz tarihlerinde Keles'te bulunan Kocayayla'da gerçekleştirilecek Türk Dünyası Ata Sporları Şöleni'nde, 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi spor oyunları sergilenecek. Dört nala giden at üzerinde oğlak kapma oyunu olarak bilinen “kök börü” oyunu, kuşak, aba ve Moğol güreşleri, atlı güreş, at üzerinde akrobasi, atlı okçuluk, ok atma, mızrak atma, kılıç oyunu, matrak oyunu, cirit oyunu gibi savaş ve spor oyunları dışında mangala, tokuz taş, satranç, alış (kemik) atma gibi stratejik akıl oyunlarından örnekler sunulacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Afganistan’dan sporcuların katılacağı etkinliğin Türkiye’de bu kapsamda bir ilk olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  “Avrasya coğrafyasında, İpek Yolu güzergahında 5 bin yıldır oynanagelen ata spor oyunlarını bir şenlik havası içinde her yıl düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu yıl ilk adımı atıyoruz. Hedefimiz Bursa’yı İpek Yolu güzergahı üzerindeki ata sporlarının da merkezi haline dönüştürmektir. Bu gibi şölenler aynı zamanda yayla turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak. Bursa halkını şimdiden bu görsel şovu izlemeye davet ediyorum” dedi.



Uygulamalı dersler verilecek 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu'nun organizasyonuyla yapılacak etkinlikte iki gün boyunca katılımcılara uygulamalı dersler verilecek. Ecdadın barış ve savaş dönemlerinde zinde kalmak için oynadıkları spor ve savaş oyunlarından örneklerin sunulacağı şenlikte, Van-Erciş'e bağlı Ulupamir ve Kırgızistan'a bağlı Çolpanata'dan gelecek olan Kırgız sporcuları da at üzerinde görsel şölenlere imza atacak. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.