Hava Durumu

Türk eski Büyükelçi'nin sözlerine Beştepe'den sert cevap!

Türkiye'nin ABD eski Büyükelçisi Namık Tan, F-35 krizine ilişkin Türkiye'ye mesaj göndererek "Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gerekli" dedi. Tan'ın bu açıklamasına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca "Türkiye'yi değil, Amerika'yı ikaz edin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk eski Büyükelçi'nin sözlerine Beştepe'den sert cevap!

Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Eski Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini almasına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. "F-35 teslimatı askıya alınabilir" diye yazan Tan, "Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gereklidir. sözünü bugünlerde hatırda tutmamızda yarar var" diyerek Türkiye'yi uyardı. Bu açıklamalara Beştepe'den anında yanıt geldi.

F-35 KRİZİ: ASKIYA ALINABİLİR

Namık Tan sosyal medya hesabından, "ABD'li yetkililer, henüz bir karar alınmış olmamasına rağmen, Washington yönetiminin Türkiye'ye F-35 verilmesi hazırlıklarını askıya almayı düşündüğünü doğruladı. ABD tarafı ayrıca Türkiye'ye alternatif tedarikçi arayışına da başladı" diye yazdı.

TAN: EKONOMİMİZE OLUMSUZ YANSIMALARI OLUR

Eski Büyükelçi Tan devamında, "S-400 alımında ısrar, ilişkilerimizi ciddi şekilde gerecektir. Bunun ekonomimize de çok olumsuz yansımaları olur. 'Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gereklidir' sözünü bugünlerde hatırda tutmamızda yarar var" ifadelerini kullandı.

"BİZE KAYBETTİRİR"

"S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir" diyen Namık Tan, "Gerçekçi/soğukkanlı olmalıyız. F-35'lerin imalatına yaptığımız katkının, bu bağlamda ortak üretim sürecinde yer almamızın, savunma sanayii şirketlerimize ciddi teknolojik kabiliyet, ülkemize gelir kazandırmakta olduğunu unutmamalıyız" dedi.

BEŞTEPE'DEN ANINDA YANIT: AMERİKA'YI İKAZ EDİN

Namık Tan'ın Türkiye'ye yönelik bu uyarılarına Beştepe'den jet yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca, Twitterhesabından Tan'a tepki gösterdi.

Karaca paylaşımında, "Sn. Büyükelçi Namık TAN, bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Emekli Maaşınızı da Türkiye Cumhuriyetinden, Türk Milletinden alıyorsunuz. Türkiye'yi değil. Amerika'yı ikaz edin!!!" diye yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.