Hava Durumu

Türk futboluna örnek oldu

Genel Kurul üyeleri ‘Bu iş böyle gitmez’ dedi ve Recep Bölükbaşı yönetimini ibra etmedi. Bu kararlı tutum diğer spor kulüpleri için de örnek oldu. Artık hiçbir yönetici kulübü uçsuz bucaksız bir şekilde borçlandıramayacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2016 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk futboluna örnek oldu
KULÜPLERE MESAJ VERİLDİ

Bursaspor Genel Kurulu Türk futboluna damga vuracak bir şekilde noktalandı. Tüm kulüplerin borç içinde yüzdüğü bu dönemde yöneticilerin uçsuz bucaksız transfer harcamaları, kelimenin tam anlamıyla har vurup harman savurmaları ilk kez Bursaspor Genel Kurulu üyeleri tarafından sorgulandı. Recep Bölükbaşı yönetimini neredeyse oybirliği ile ibra etmeyen delegeler büyük bir sorumluluk içinde takındıkları tutumla adeta ‘bu iş böyle gitmez’ mesajı verdi. Bundan sonra kulüp yöneticileri daha dikkatli harcama yapmak durumunda. 

ÖRNEK ALINACAK TUTUM

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde planlanan spor kulüpleri yasası eğer ilerleyen dönemde yürürlüğe girerse kulüplerdeki borçlanma konusunda ilgili dönemin yönetim kurulu üyeleri sorumlu tutulacak. Tarihinin en yüksek transfer geliri elde etmesine karşın kulübün yine tarihinin en yüksek borç batağına sürüklenmesi Recep Bölükbaşı ile ilgili bu sonu ortaya çıkardı. Bu tablodan sonra tüm spor kulüplerindeki yöneticiler Bursaspor kongresinde yaşanan ibra etmeme olayını örnek alacak ve daha bilinçli bir şekilde görevlerini yerine getirecek.

Kendini ibra etmedi

Öte yandan, Bursaspor’da Recep Bölükbaşı Yönetimi’nde altyapı sorumlusu olarak görev yapan Ali Turan bu kez Ali Ay’ın listesine yer aldı. Turan kongrede de örnek gösterilecek bir davranışa imza attı. Ali Turan kendisinin de içinde bulunduğu Bölükbaşı yönetimini ibra etmeyerek bir duruş sergiledi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.