Hava Durumu

Türk gazeteciye 'casusluk' tutuklaması

Hatay'da, Yurt Gazetesi ve Yerel Asi Gazetesi'nin muhabirliğini yapan Hasan Kabakulak, 'Suriye'ye bilgi taşıdığı' iddiasıyla tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk gazeteciye 'casusluk' tutuklaması

Yurt Gazetesi ve Hatay Asi Gazetesi'nde 'Hatay'da ÖSO hastanesi', 'İngiliz ambulansın Hatay'da işi ne?', 'Cihatçılar saldırılarına Türkiye'de hazırlanıyor', 'Mossad Hatay'da'  haberlerini yapan Hasan Kabakulak, Suriye adına casusluk yaptığı iddiasıyla geçen 10 Nisan'da gözaltına alındı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Kabakulak, sevk edildiği nöbetçi mahkemece 'Suriye'ye bilgi taşıdığı' iddiasıyla tutuklandı.

YURT GAZETESİ NE DEDİ?

Muhabirlerinin tutuklanmasını haber yapan Yurt Gazetesi, şu ifadeleri kullandı:Gazetemiz muhabirlerinden Ömer Ödemiş, bu olayın Hatay bölgesinde artan baskı ile ilgili olduğunu, bu hamlenin Türkiye’den saklanan gerçekleri kamuoyuna duyurmak için mücadele eden gazetecilerin gözünü korkutmak amacını taşıdığını belirtti. Tutuklama işleminin hızlı bir şekilde gözden kaçırılarak yapılma gayreti taşıdığına dikkat çeken Ödemiş, "Bilgi taşıma" gibi bir gerekçenin çok tehlikeli ve ucu açık olduğuna dikkat çekerek istenildiği takdirde suçlamanın "vatan hainliğine" kadar vardırılabileceğini, bunun da gazeteciler üzerinde bir basınç oluşturacağını ifade etti.

Tutuklama gerekçesi olarak hiçbir delil sunulmadığını da belirten Ödemiş,  tutuklamanın yalnızca bir ihbar üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti.

Ödemiş, bölgede artan baskıya bir örnek olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayı aktardı. Kısa süre önce eli silahlı çetelerin baskısı ve eylemleri yüzünden zor günler geçiren Suriye halkına yardım amacıyla toplanan para ile birlikte Suriye’ye geçmek için sınıra giden 3 kişiye polisler tarafından engel olunduğunu aktaran Ödemiş, bu üç kişinin pasaportlarına el konularak yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini belirtti. Üç kişiden birinin Alman vatandaşı olduğu için Almanya’ya da dönemediğini söyleyen ve bölgede sınır güvenliği adına  bir şey kalmadığını belirten Ödemiş, iş çetelere değil, Suriye halkına yardıma geldiğinde güvenlik gerekçesi adına baskılar ile karşılaşıldığını savundu.

Ödemiş ''hiç bir hukuksal dayanağı olmayan, bölgedeki muhalif sesleri susturmaya yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.'' dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.