Hava Durumu

Türk gümrüğünde cinsel gücü arttırıcı haplar ele geçirildi

Suriye'den ülkeye giriş yapan bir TIR'da 1,5 milyon değerinde yaklaşık 600 bin adet cinsel gücü artırıcı ilaç ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk gümrüğünde cinsel gücü arttırıcı haplar ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, Suriye'den ülkeye giriş yapacak bir TIR'da 1 milyon 594 bin TL değerinde 553 bin 732 adet cinsel gücü artırıcı ilaç ele geçirdi.

Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bağlantısı Çobanbey Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği, Suriye'den boş olarak Türkiye'ye giriş yapacak bir TIR'la kaçak ilaç getirileceği ihbarı üzerine harekete geçti.

DEDEKTÖR KÖPEK BULDU

Muhafaza ekipleri, Çobanbey Gümrük Sahasına gelen tırlar arasından ihbara uygun olan araçları seçerek arama başlattı. Çay ve tütün dedektör köpeği "Donör" eşliğinde yapılan aramalarda köpeğin bir TIR'ın dorsesinin ön tarafına aşırı tepki verdiği görüldü.

TIR'da arama devam ederken şoför M.P. ile yapılan ön görüşmede aracın Suriye'de C.E. ve A.M.S. isimli şahıslar tarafından kendisinden birkaç gün alındığı öğrenilerek şahıslara ilişkin eşkal tarifi ve cep telefonu numaraları alındı.

TIRIN GİZLİ BÖLMESİNDEN ÇIKTI

Dorsenin ön kısmında devam eden detaylı aramada çekiciye bağlanan kısımda zula olarak tabir edilen gizli bir bölme oluşturulduğu fark edildi.

Gizli bölmenin üstüne kapatılan tahta kaplama söküldüğünde bölmede çok sayıda paket içerisinde cinsel gücü artırıcı ilaçlar ele geçirildi.

1,5 MİLYON DEĞERİNDE CİNSEL GÜCÜ ARTIRICI İLAÇ

Zuladan çıkarılan 553 bin 732 adet ilacın piyasa değerinin 1 milyon 594 bin TL olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili bilgilendirilen Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda ilaçlara el konuldu. Araç sürücüsü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken ve haklarında yakalama kararı çıkarılan C.E. ve A.M.S. düzenlenen operasyonla Gaziantep'te yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.