Hava Durumu

Türk insan kaçakçısının babasından şok sözler

Ölümüne neden olduğu üç çocuğun cansız bedenleri Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından zorla kendisine gösterilen insan kaçakçısı Özcan A.'nın babası, oğlunun ruh hastası olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk insan kaçakçısının babasından şok sözler
Öte yandan, insan kaçakçılarına "ibret olsun" diye yapılan uygulama; Yunanistan'ın Ege'deki göçmen dramı konusunda geçmişteki 'duyarlılığının' da sorgulanmasına yol açtı. Zira Yunan sahil güvenlik güçleri geçtiğimiz aylarda, kaçak göçmenleri taşıyan şişme botları patlatıp onlarca kişiyi ölüme terk ederek, insan kaçakçılarının yaptığına benzer bir acımasızlık sergilemişti.

Yunan Sahil Güvenliği, Sisam’a mülteci taşırken teknesi batan Türk insan kaçakçısına diz çöktürüp, denizden çıkarılan üç miniğin cansız bedenlerinin tabutlara koyulmalarını izlettirmişti.

Hürriyet, 20 yaşındaki Özkan A.’nın Milas'taki babası A.A.’ya ulaştı. A.A., “Özkan’ın davranış bozuklukları ve psikolojik sorunları var. 2013 yılına kadar tedavi görüyordu. Sonra ilaçlarını kesti. Elimizde doktor raporları var. Oğlumu kandırdılar. Ben onu bakkala bile gönderemiyordum. Altı yaşında bir çocuğun zekâsına sahip” dedi.

A.A., oğlunun 13 Ocak’da evden gittiğini aynı gün cep telefonundan konuştuklarını bir daha da kendisine ulaşamadığını söyledi. Özkan’ın yüzündeki yara izinin ise iki yıl önce geçirdiği bir trafik kazasından olduğunu belirtti.

DİZ ÇÖKTÜRÜP BAKTIRDILAR

Adının Özkan A. olduğu belirtilen insan kaçakçısının kullandığı tekne, 12’si erkek, 5’i kadın ve 6’sı çocuk 23 mülteciyi Yunanistan’ın Sisam Adası’na götürürken alabora oldu. Mültecilerden 20’si ve Türk kaçakçı, adada bulunan sivil toplum örgütü MOAS’a ait gemideki gönüllülerce kurtarılırken, denizden, ikisi 4 yaşında, biri de 2 yaşında üç erkek çocuğun cesetleri çıkarıldı. MOAS örgütünün kurtarma gemisi Sisam Limanı’na yanaştıktan sonra gemiye binen Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, elleri kelepçeli Türk kaçakçıyı bulunduğu yerden kaldırıp, üç miniğin cesetlerinin bulunduğu yere götürdü. Ardından diz çöktürüp “Look” (Bak) dediler.

DAYANAMAYIP AĞLADI

Türk kaçakçı, siyah poşetler içindeki üç çocuğun tabutlara yerleştirilmesini dakikalarca izlemek zorunda bırakıldı. Kurtarılan mülteciler arasında bulunan bir babanın, ölen çoğunun cesedini teşhis etmesi manzarası karşısında ise dayanamayıp hıçkırıkla ağlamaya başladı. MOAS sivil toplum örgütünün gemisinde bulunan “Sky News” televizyonu muhabiri de yaşananları görüntülemişti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.