Hava Durumu

Türk iş adamı Romanya'da tutuklandı

Romanya'da bisküvi kıralı olarak da bilinen iş adamı Halil Bulut, vergi kaçakçılığı suçlamasıyla Romanya'da tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk iş adamı Romanya'da tutuklandı
Romanya Suç ve Terör Organizasyonlarını İnceleme Başkanlığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında veregi kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurmaktan tutuklanan Halil Bulut (52), ülkenin en büyük yerel bisküvit üreticilerinden Rostar'ın da sahibi.

BERABERİNDE 5 KİŞİ DAHA ALINDI

Romanya medyasında yer alan habere göre Bulut ile beraber; 2011-2015 yılları arasında organize suç örgütü kurmaktan dolayı aralarında Raluca Anamaria Blaj ve oan Tudoran'ın da bulunduğu 5 kişi daha göz altına alındı.

SAHTE FATURA İDDİASI

Grup üyelerinin hayali tedarikçilerle sahte fatura düzenlediği belirtilirken, 13.63 milyon euroyu bulan alımların Rostar üzerinden faruralandırıldığı ve bu şekilde vergiyükümlülüklerini en azana indirgemek istediklerine dikkat çekildi.

Romania Insider'ın haberine göre Bulut ve beraberinde göz altına alınanların mahkemenin alacağı karar neticesinde bir ay hapis cezası alabilir.

ÖZAL'IN TEŞVİKİ İLE ROMANYA'YA GİTTİ
 
Halil Bulut, daha önce Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, 1980 öncesi Habur'da sınır ticareti yaptığını belirtmişti. Bulut, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "Alın çantayı gidin Romanya'ya" telkini sonrası bu ülkeye gittiklerini ifade etmişti.

Aynı zamanda Romanya vatandaşı da olan Urfalı Hali Bulut'un, bu ülkede bir çok üst düzey siyasetçi ile yakın ilişkisinin bulunduğu belirtiliyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.