Hava Durumu

Türk işçilere sahte vize gözaltısı

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde yaşayan Ömer Aydın, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan'da inşaat işlerinde çalışmak için giden aralarında kardeşi Seyit Aydın'ın da bulunduğu 9 işçinin vizelerinin sahte olması nedeniyle 10 Ocak tarihinden itibaren gözaltında tutulduğunu söyledi. Konsolosluktan yardım isteyen Ömer Aydın, bekletilen işçilerin ailelerinin mağdur olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk işçilere sahte vize gözaltısı
Kardeşi Seyit Aydın'ın inşaat işlerinde çalıştığını belirten Ömer Aydın, Tataristan’da inşaat işleriyle uğraşan 'CK TeknIK ON' isimli firma, aralarında ağabeyinin de bulunduğu inşaatlarda çalışan 9 Türk işçisini aylık 1800 dolar aylık ücret ile bu ülkeye getirdiğini anlattı. Aydın, şöyle dedi:

"Sadece bu ülkede iş yapan firmada çalışanlar ücretlerini zamanında alırken, firmanın sorumlusu, çalışanlara oturma izni alacaklarını belirterek kendilerinden pasaportlarını aldı. Ülkedeki devalüasyonu gerekçe gösteren şirket, ücretleri 1000 dolara çekti. Ağabeyim ile birlikte inşaat işlerinde çalışan, Şakir Şentürk, Ayhan Aydın, Süleyman Göyçe, Yaşar Aldın, Fettan Günay, Hüseyin Yaşar, Adil Yaşar ve Osman Oğuz Türkiye'ye dönmek istedi. Havaalanına gidince polis, kendilerine verilen vizelerin sahte olduğunu söyledi. Ayrıca pasaportlarına vurulan Rusya'ya giriş yaptıklarını belgeleyen mühürde gerçek değilmiş. 10 Ocak tarihinde yaşanan bu olayın ardından ağabeyim ve 8 arkadaşı yabancılar şubesinde gözlem altında tutuluyor. Konsolosluğa başvuruda bulunduk gerekli ilgiyi göremedik. Ne yapacağımızı şaşırdık."

DHA muhabirinin cep telefonu ile ulaştığı Seyit Aydın ise, arkadaşlarıyla birlikte gözaltında tutuldukları yerde çok zor günler geçirdiklerini anlattı. Bir an önce Türkiye'ye dönmek istediklerini açıklayan Seyit Aydın, "Kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Önümüzü göremiyoruz. Çok korkuyoruz. Bir an önce buradan kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu arada işçilerle ilgilenen Rus Firmanın Türk Yetkilisi, yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak DHA Muhabirine telefon ile açıklamalarda bulundu. Tataristan’da büyük sorunlar yaşandığını belirten yetkili, şöyle konuştu;

"Ülke genelinde problemler büyük. Bunların pasaportlarında sorun yok. En azından bizden kaynaklanan problem yok. Çünkü biz onlardan üç gün önce bir grup arkadaşı Türkiye'ye gönderdik. Daha sonra onları yollayacaktık gözaltına alındılar. Haklarında şikayet var. Ben kendilerini günah keçisi olarak görüyorum. Buradaki en büyük sıkıntı, işlerin tahmin edilenden çok daha yavaş yürümesi. Evrak bir odadan yandaki diğer odaya üç günde gidiyor. Düşünebiliyor musunuz. Ben, gözetim altında tutulan işçilerin on gün içersinde Türkiye'ye yollanacağını tahmin ediyorum."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.