Hava Durumu

Türk kargo uçağı düştü! Ölenler var...

Hong Kong Bişkek seferini yapan ACT Havayolları'na ait kargo uçağı Manas Havalimanı yakınlarında yerleşim bölgesine düştü. Reuters, mürettebat ve yerel halktan en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, AA, ölü sayısını 32 olarak verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 07:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 07:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk kargo uçağı düştü! Ölenler var...

Hong Kong'tan kalkan TC-MCL tescilli kargo uçağı ile irtibat Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarında Türkiye saati ile 04.45'te kesildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başladı. Kırgız Havacılık Otoritesi: Türk kargo uçağı düştü, 4 kişi hayatını kaybetti Bişkek'e iniş sırasında radardan kaybolan Türk ACT Havayolları'na ait TC-MCL tescilli Boeing 747-400 tipi kargo uçağının düştüğü açıklandı.

Kırgız Havacılık Otoritesi'nin verdiği bilgiye göre uçak yaklaşma sırasında Türkiye saati ile 04.45'te düştü.

BİNALARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Bişkek Havalimanı'na iniş sırasında düşen kargo uçağı, binaların üzerine düştü bildirildi.

Kırgız makamlarından alınan ilk bilgiye göre, uçakta bulunan 4 mürettebatın yanı sıra binalardaki 9 yetişkin ile 6 çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi.

AA: ÖLÜ SAYISI 32'YE YÜKSELDİ

Kırgızistan Başbakanı Yardımcısı Muhambetkalıy Abulkaziyev, Hong Kong-Bişkek seferini yapan kargo uçağının yerel saatle 7.30 sularında Bişkek yakınlarındaki bir köye düştüğünü, kazada 32 kişinin yaşamanı yitirdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da şu ana kadar hastanelere 4 yaralının kaldırıldığı ifade edildi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve cankurtaran ekipleri sevk edildi.Kırgızistan Ulaştırma Bakanlığı, ACT Havayolları'na ait olduğu belirtilen uçakta 5 mürettabatın bulunduğunu, uçağın havaalanına iniş yaptığı sırada düştüğünü açıkladı.

Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

ACT kargo havayollarına ait Boeing 747-400F uçağında hayatını kaybeden mürettebatın isimleri belli oldu. Kazada Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca öldü. Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan'da görev yapmış, 2009'da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

Reuters'ın geçtiği habere göre, Hong Kong'tan havalanan uçak Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Manas Havaalanı'na iniş yapmak üzereyken düştü.

Hong Kong'tan gelen kargo uçağında bulunan ikisi pilot ikisi de yükleme uzmanı (load master) kazada hayatını kaybetti.

2003 MODEL

Düşen uçak, 2003 yılında Boeing tarafından imal edilmişti. 124 ton kargo kapasiteli uçak, 5 bin 230 kilometre menzilli. Saatte en fazla 922 kilometre hıza çıkabilen Boeing 747-400F'te iki pilot görev yapıyor.

REUTERS: 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Reuters haber ajans da radardan kaybolan Türk kargo uçağının Kırgızistan'ın Bişkek bölgesine yakın bir yerde düştüğünü ve kazada 16 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölen 16 kişiden 15'i yerleşin biriminde yaşayanlar.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.