Hava Durumu

Türk özel kuvvetleri başlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Müşterek Özel Kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından Suriye’nin Cerablus kentinden IŞİD’i temizlemek için başlatılan operasyon dünya medyasına da yansımaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 07:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 07:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk özel kuvvetleri başlattı
Reuters, “Türk özel kuvvetleri ABD önderliğindeki koalisyonun savaş uçaklarının desteğinde Türkiye-Suriye sınırını IŞİD militanlarından temizlemek için operasyon başlattı” ifadesini kullandı.

BBC’ye göre sınırda 1500 Suriyeli muhalif savaşçı var.

İşte operasyonun ilk saatlerinde dünya medyasına yansıyan bazı yorumlar…
Associated Press (AP): Türkiye Başbakanlık Ofisi Türk ordusunun ABD liderliğindeki koalisyon desteğinde Suriye sınırını IŞİD'den temizlemek için operasyon başlattığını açıkladı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre 500 Suriyeli muhalif sınırın Türkiye tarafına yığıldı. (Ankara'ya göre PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD tarafından liderlik edilen) Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus'a girmeye hazırlanan güçler arasında "Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu" öne sürdü. SDG, "doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu" açıkladı. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.