Hava Durumu

Türk partisine ırkçı mektup

Hollanda'da, Türklerin kurduğu ve 'düşün' anlamına gelen Denk Partisi'ne, İslamofobik ve ırkçı ifadeler içeren mektup gönderildi. Mektupta, "Hollanda'yı terk edin ve gittiğiniz yerde düşünün" mesajı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk partisine ırkçı mektup

DENK Partisi'nin siyasi lideri Tunahan Kuzu, aşırı sağcıların gönderdiği mektubu facebook sayfasından paylaştı. Mektupta, "Bence siz Hollanda'yı terk edin ve gittiğiniz yerde düşünmeye devam edin. Siz şeytana tapıyorsunuz. Muhammed bir yalan. Sadece tek bir gerçek var o da İsa" ifadesi yer aldı.

Partinin kurucularından Selçuk Öztürk, bu tür ırkçı sözler içeren mektupları daha önce de aldıklarını özellikle seçimler yaklaşınca bunların arttığını söyledi. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in bu tarz söylemleri cesaretlendirdiğini vurgulayan Öztürk, "Halk, Wilders'in kullandığı sözlerden ve yaptığı eylemlerden etkileniyor ve bu tür ırkçı ifadelerin yer aldığı mektupları gönderiyor. İslami kuruluşlara da İslamofobik saldırılar yapılıyor. Hollanda'daki durumu maalesef Wilders bu hale getirdi" dedi. Öztürk, durumu polise bildirdiklerini de kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.