Hava Durumu

Türk polisi artık bu silahı kullanmayacak! İlk onlar bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatıyla ilgili olarak çok önemli bir açıklama yaptı ve artık Sig Sauer silahlar kullanılmayacak. Sig Sauer'i ilk bırakan ise Cumhurbaşkanlığı korumaları oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk polisi artık bu silahı kullanmayacak! İlk onlar bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi; ilk adımı da Cumhurbaşkanlığı korumaları attı.

Habertürk TV'nin edindiği bilgilere göre Sig Sauer silahları kullanan Cumhurbaşkanlığı korumaları o silahı bıraktı. Bundan böyle, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan polis memuru ve özel harekatçılar Yavuz16 adı verilen yerli silahları ve Milli Piyade Tüfeği olarak bilinen MPT-76 tüfekleri kullanacak.

SIG Sauer, dünyanın en eski ve önde gelen silah üreticilerinden biri. İmal ettiği tabanca ve tüfekler, bugün en dayanıklı silahlar arasında gösteriliyor. Ancak bu şirket, son aylarda ABD ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik sıkıntıların da merkezinde yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizinin ardından emniyet teşkilatının artık ABD'de üretilen SIG Sauer model tabancaları kullanmayacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise bir ay önce, Erdoğan'ın Mayıs ayındaki Washington ziyaretinde korumalarının protesto gösterisi düzenleyenlere sert müdahalesinin yarattığı tepkiler üzerine 1,2 milyon dolarlık SIG Sauer yarı otomatik silah satışına onay vermeme kararı almıştı.

SİGA SAUER SİLAH ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra bir anda popüler hale gelen Sig Sauer marka silahlarla ilgili bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz. Sig Sauer marka silahı daha çok özel harekat ve SAT komandoları kullanıyor. Sig Sauer nasıl bir silah? Neden Sig Sauer silahlar artık kullanılmayacak? Türkiye'de dağıtılan modeli hangisi? İşte P229 modeli hakkında ayrıntılar...

J.P. Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH isimli Almanya - İsviçre ortaklığı firma tarafından üretilen bir silah markası. Üretici firma 1751 yılından bu yana makine üretimi yapmaktadır ve merkezi Almanya'dadır. Yarı otomatik Sig Sauer (Zig Zoyer okunur) zorlu dayanıklılık testlerinden kolayca geçebilmesi, her koşulda çalışması, çok dengeli oluşu, sonsuz namlu ömrü ve asla tutukluk yapmaması gibi sebeplerle Türkiye'nin SAT komandoları da dahil olmak üzere birçok devletin özel kuvvet birimleri tarafından tercih edilir. Emsallerinden daha pahalıdır.

SİG SAUER TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından da tercih edilen Sig Sauer model silahların teknik özellikleri ise şu şekilde:
Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW
Uzunluk: 180 mm
Namlu uzunluğu: 99 mm
Ağırlık(boş): 770 g
Kapasite: 12+1

SİG SAUER SİLAH NE KADAR?

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. İlk etapta Başbakanlık Korumalarına sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı ve TBMM korumalarına da dağıtılan silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Ankara'da Valiler Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatıyla ilgili de önemli mesajlar verdi. "Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak" diyen Erdoğan, Valilere de "Emniyet müdürleriyle uyumlu çalışın" mesajı verdi.

"Uyuşturucu ile mücadele öncelikli görevimizdir" diyen Erdoğan "Son zamanlar asayişteki gevşemem mi diyeyim, işin ucunu kaçırmak mı diyeyim bu namussuz ahlaksız katillerin çoğalması katlanılır şey değildir.
Caddede yürüyen bir kadına tekme atıp onu tekmeleyen ahlaksızların toplum içinde yer almasını ben hazmedemiyoruz. Demek ki eksiklerimiz var. Emniyet teşkilatımızı yöneten sizsiniz. Emniyet teşkilatımızı çok daha iyi yönetmeniz lazım. Ama bazı yerlerde, açık konuşuyorum, maalesef emniyet müdürlerimiz valilerimiz arasında bazı sıkıntıların olduğunu müşahede ediyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.