Hava Durumu

Türk sinemasının usta ismi ölümle pençeleşiyor

Son Kuşlar, Ah Güzel İstanbul, Gramofon Avrat gibi unutulmaz filmlerin senaryosunu yazan Ayşe Şasa, üç haftadır kanser hastalığı nedeniyle Bağcılar'da bir hastanede ve yoğun bakımda...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2014 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk sinemasının usta ismi ölümle pençeleşiyor

Ayşe Şasa'nın bilincinin tümörden dolayı tamamen kapalı olduğu belirtiliyor. Türk sineması'nın en değerli kadın senaristlerinden Ayşe Şasa ile hastanede erkek kardeşi Aziz Şasa ilgileniyor.

Ayşe Şasa kimdir?

Çerkez bir anne ve yarı Çerkez yarı Kürt bir babadan dünyaya gelen Ayşe Şasa, 1941 yılında İstanbul'da doğdu. Şimdiki adı Robert Kolej olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nde okudu, 1960 yılında mezun oldu. Robert Kolej'in İdari Bilimleri Bölümü'ne devam etti (1963-1965). 1963 yılından itibaren senaristlik yaptı. Bu yıllarda kendisini Marksist olarak tanımlıyordu. Kemal Tahir ile güçlü bir dostluk kurdu ve bu dostluğun onun üzerinden derin etkileri oldu. Son Kuşlar, Ah Güzel İstanbul, Utanç ve Gramofon Avrat gibi filmlere imza attı. 1993 yılında sinemayla ilgili Yeşilçam Günlüğü adlı denemeleri yayınlandı. Bu ana kadar başından üç evlilik geçti. İkinci evliliğini ünlü Yönetmen Atıf Yılmaz ile yaptı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.