Hava Durumu

Türk sporunun parlayan yıldızı Mete Gazoz

Türk okçuluğunun en başarılı erkek sporcusu olarak anılan Mete Gazoz, son 1 ayda elde ettiği başarılarıyla dünya sıralamasında 32'ncilikten 7'nciliğe yükselirken, 19 yaşındaki sporcu yaptığı açıklamada 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk sporunun parlayan yıldızı Mete Gazoz

26 BASAMAK YÜKSELDİ

Uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar ve kırdığı rekorlarla adından söz ettiren 19 yaşındaki milli okçu Mete Gazoz, dünya sıralamasında 7. sıraya yükseldi. Son iki ay içerisinde Akdeniz Oyunları, Gençler Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası 4. Ayak Yarışması ve Avrupa Grand Prix Yarışmaları'na katılan Mete Gazoz, bu organizasyonlarda elde ettiği derecelerle Türkiye'nin göğsünü kabarttı. Klasik yay ile karışık takım kategorilerinde mücadele eden milli sporcu, yarışmalarda 6 altın, 2 gümüş madalya kazanırken, iki dünya ve bir de Avrupa rekoru kırmayı başardı. Yaklaşık iki ay öncesine kadar dünya sıralamasında 32. sırada bulunan Mete Gazoz, bu başarılarının ardından klasmanda 7. sıraya yükseldi.

TOKYO'DAN ALTINLA DÖNECEK

Önünde son derece önemli organizasyonlar bulunduğunu belirten Mete Gazoz açıklamada asıl hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. Polonya'da 26 Ağustos'ta başlayacak Avrupa Şampiyonası'na sıkı bir şekilde çalıştığını söyleyen milli okçu "İki yıl önce yapılan Avrupa Şampiyonası'nda finale kalmış ancak şampiyonluğu kıl payı kaybetmiştim. Şimdi aradan iki yıl geçti ve o zamana göre hem zihinsel hem de fiziksel olarak daha güçlüyüm. Bu sefer altın madalyayı almak istiyorum." dedi . Olimpiyatlara dünya 1 numarası olarak gitmek istediğini belirten Mete Gazoz "Türkiye'nin 2020'deki olimpiyatlarda okçulukta bir altın madalyası kesin var" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.