Hava Durumu

Türk takipçisi istedi, Elon Musk sildi!

SpaceX ve Tesla gibi dev teknoloji şirketlerinin sahibi işadamı Elon Musk, Türk takipçisinin 'Adamsan Facebook'unu silersin' mesajının üzerine hesaplarını sildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk takipçisi istedi, Elon Musk sildi!

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri toplayarak bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

WhatsApp'ın kurucusu Brian Acton'ın ardından Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk da sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u Sil) kampanyasına destek verdi.

'FACEBOOK DA NE?'

Brian Acton'ın tweetini alıntılayan Elon Musk, "Facebook da ne?" yazdı. Musk'ın tweeti sonrasında Tesla ve SpaceX firmaları Facebook hesaplarını kapattı.

Ancak Elon Musk'ın hesaplarını kapatmasının asıl sebebinin bir Türk'ün Twitter'da yazdıkları olduğu ortaya çıktı.

TÜRKLER GAZ VERDİ, ELON MUSK FACEBOOK HESABINI SİLDİ

Tesla'nın sahibi Elon Musk'a (46), Twitter'da Türk takipçisi Serdar G., "Adamsan Facebook hesabını kapatırsın" yazdı. Elon Musk, "Hemen" yanıtı verip Facebook'taki şirket hesaplarını sildi. Serdar G., "Twitter mükemmel. Elon Musk'ı bile gaza getirebiliyorsunuz" yazdı.



Serdar G., Elon Musk'ın Facebook hesaplarını kapatmasının ardından Twitter sayfasında mesajlar yayınlamaya devam etti. İşte güldüren o mesajlar:




Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk da sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u sil) kampanyasına destek veriyor. Son olarak Elon Musk'ın Serdar G.'nin sözleri üzerine hesaplarını kapatması ve Facebook hisselerinin bir anda çakılması birçok kişi tarafından "İşte Facebook'u batıran adam" olarak yorumlandı.

Elon Musk ayrıca Facebook'un sahip olduğu Instagram'ı şimdilik kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

FIRLATMAK İSTEDİĞİ ROKET KALKIŞTA PATLAMIŞTI

Facebook, 2016'da 200 milyon dolardan fazla değere sahip yeni bir iletişim uydusunu SpaceX ile fırlatmak istemişti.
Ancak roket kalkışta patlamış ve uydu da yok olmuştu.

2015'TE ÖĞRENDİ

Facebook'un veri sızıntısı durumunu ilk olarak 2015'te öğrendiğini kaydeden Mark Zuckerberg, bunun ardından şirketin Cambridge Analytica'ya resmi bir talepte bulunarak Facebook'tan elde ettiği verileri silmesi gerektiğini ilettiğini söylemişti.

'BU BİR HATAYDI'

Cambridge Analytica'nın bu verileri sildiğini bildirdiğini ve bunun için resmi belge gösterdiğini vurgulayan Mark Zuckerberg, "İnsanlar bana bir şeyi yapacaklarına dair yasal onay gösterdikleri zaman buna inanırım. Açıkçası bu bir hataydı. Bu tür hataların ileride gerçekleşmemesinden emin olmamız lazım. Bunun olduğu için gerçekten çok üzgünüm. İnsanların verilerini korumak için sorumluluğumuz var" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.