Hava Durumu

Türk turizmciler iddialı! 5,5 milyon...

Rusya'nın Mısır'a uçuş izni vermesinin ardından "Rus turist sayısı düşecek" iddialarına turizmciler, "Bir miktar kayıp yaşarız ancak her durumda 2017'yi aşar, 5,5 milyonu yakalarız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk turizmciler iddialı! 5,5 milyon...

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile Mısır arasında yapılan turizm anlaşması gözleri Türk turizm sektörüne çevirdi. 2017'de 5 milyona yakın Rus turist sayısına ulaşan Türkiye'de, Rusya'nın Mısır'a yeniden uçak seferlerini başlatmasıyla birlikte "Türkiye pazarı Mısır'a mı kaptıracak?" sorusu gündeme geldi. Rusya'nın sadece Kahire seferlerini başlattığını belirten turizmciler, "Bizim için önemli olan Sharm El Şeyh seferlerinin başlatılması. Eğer burası haziranda açılırsa bizim özellikle eylül-ekim dönemimizi bir miktar etkiler. Ancak her durumda yüzde 10'luk bir artış yaşanır, 2018'de 5.5 milyonu yakalarız" değerlendirmesini yaptı.

GÖZLER SHARM EL ŞEYH'DE

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Mısır ile Türkiye'nin birbirini tamamlayan pazarlar olduğunu belirterek, Rus turistin kış mevsiminde Mısır'ı yazın ise Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi. Ayık, "Biz her durumda yüzde 10'luk bir artış yaşanacağını düşünüyoruz. Mevcut rezervasyonlarımız da bunu gösteriyor" diye konuştu. Rusya'nın en büyük tur operatörleri arasında yer alan Anex Tour'un patronu Neşet Koçkar da, Rusya'da hâlâ Sharm El Şeyh uçuş izninin çıkmadığını belirterek, şunları anlattı: "Eğer bu pazar martta açılırsa bizi ciddi etkiler. 5 milyonu dahi zor yakalarız. Ancak bizim duyumlarımız buraya uçuş izninin haziranda açılacağı yönünde. Bu da turizmci için en önemli dönem olan ekim-kasım dönemini etkiler. Mısır açılmasaydı biz Rus turist sayısında 1 milyona yakın bir artış bekliyorduk. Bu artış oranı muhtemelen 500 binlerde kalır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.