Hava Durumu

Türk vatandaşlarına önemli uyarı!

ABD'nin Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde etkili olan Florence Kasırgası ile ilgili Türkiye Miami Başkonsolosluğu Türk vatandaşlarına yönelik bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türk vatandaşlarına önemli uyarı!

Türkiye'nin Miami Başkonsolosluğu ABD'nin Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde etkili olan Florence Kasırgası ile ilgili açıklamada bulundu. 14 kişinin hayatını kaybettiği Florence Kasırgası ile ilgili yapılan açıklamada, "Kuzey ve Güney Carolina'da bulunan değerli vatandaşlarımız, Florence rüzgar şiddetini büyük ölçüde yitirmiş olmasına rağmen, bölgesel olarak yoğun yağış bırakmaya devam etmektedir. Su baskınlarının bir süre daha hayatı olumsuz etkilemeye devam etmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Konsolosluk açıklamada ayrıca yaşanabilecek aksilikler konusunda vatandaşları uyararak, "Vatandaşlarımıza su baskınlarının risk bulunan bölgelere erişimi uzun süre imkansız kılabileceğini, yolları kapatabileceğini, rüzgar devam ederken kurtarma ekiplerinin faaliyet gösteremeyeceğini hatırda tutmalarını telkin ediyoruz. Yerel makamlar, bölge sakinlerinin mecbur olmadıkça evlerinden çıkmamaları telkininde bulunmaktadır. Su baskını olan bölgelerde bu uyarıya bilhassa dikkat edilmesi önem arz etmektedir" şeklinde uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.