Hava Durumu

Türkiye'de ağzımıza bile sürmüyoruz ama... Bu işten yılda 72 milyon kazanıyor

Salyangoz, kurbağa ve denizpatlıcanı gibi Türkiye'de tüketilmeyen ürünleri işleyip Avrupa'dan Uzakdoğu'ya kadar pek çok ülkeye ihraç eden Kocaman Balıkçılık, 72 milyon liralık cironun yüzde 80'ini ihracattan elde ediyor. Şirketin hedefi farklı ürünler geliştirip iç pazarda da güçlenmek.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'de ağzımıza bile sürmüyoruz ama... Bu işten yılda 72 milyon kazanıyor

Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, yaklaşık 30 yıl önce başladığı deniz ürünleri üretiminde hızlı bir büyüme yakaladı. Şirket, bugün salyangozdan kurbağa bacağına Türkiye'de tüketilmeyen birçok ürünü 30 farklı ülkeye ihraç ediyor. Bilecik'de de üretim tesisi bulunan Kocaman Balıkçılık 72 milyon liralık cironun yüzde 80'ini ihracattan elde ediyor. Şirketin asıl hedefi ise yeni geliştirdiği ürünlerle iç pazarda büyümek. Kocaman Balıkçılık'ın ortaklarından Metin Yalçınkaya, şirketin kuruluş öyküsünü ve geleceğe ilişkin planlarını şöyle anlattı:

"Şirketimiz canlı, marine ve dondurulmuş ürün kategorilerinde üretim yapmakta. Tüm kategorilerde 45 farklı ürün üretiyoruz. Bandırma ve Bilecik şehirlerinde iki tane üretim tesisimiz bulunmakta. Yıl içerisinde 3.5-4 milyon kilogram ürün üretip satabilecek hacme sahibiz. Ciromuz içerisinde ihracat rakamımızın oranı yüzde 80'i buluyor. Üretim tesisimizde 220 kadın 100 erkek personel olmak üzere toplamda 320 kişi çalışıyor.

İhracatta hedeflediğimiz başarıları yakaladık. Şimdi iç pazarda büyümeyi planlıyoruz. Türkiye'de ağırlıklı olarak ulusal marketler üzerinden tüketicilerimize ulaşıyoruz. Hamsi, palamut lakerda, deniz ürünleri salatası, füme ürünler, ahtapot çeşitleri, karides, kalamar, midye, pane halka kalamar, fileto balıklar ve ahtapot gibi dondurulmuş deniz ürünlerimiz ilgi görüyor. Türkiye'de kişi başı ortalama deniz ürünleri tüketimi Avrupa ülkelerine göre çok düşük kalıyor. Türkiye'nin bu alanda kat etmesi gereken çok mesafe var. Bu anlamda tüketicilerimize ulaşılabilir fiyatlar ile pazarı büyütmeyi planlıyoruz. Ev halkının rahatlıkla hazırlayarak tüketebileceği pratik ürünler geliştiriyoruz."

YENİ ÜRÜNLER ÜRETMEYİ PLANLIYOR

İHRACAT yaptıkları ülkelerdeki ihtiyaçları yakından takip ettiklerini anlatan Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Yalçınkaya, "Sürekli yeni ürünler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Ar-Ge projeleri de var. Ülkelerdeki ihtiyaçları yakından takip ederek farklı neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına öncelikli hedeflerimizden bir tanesi de ülkemize döviz girdisi sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.