Hava Durumu

Türkiye'de bir ilk! Bursa'da anlaştılar

Türkiye'de ilk kez arabulucu sayesinde, iş kazasında hayatını kaybeden işçinin ailesi ile belediye arasında anlaşma sağlandı - Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Öztatar:- "Türkiye'de ilk kez idare ile vatandaş arasındaki bir uyuşmazlık arabulucu

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2017 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'de bir ilk! Bursa'da anlaştılar

Türkiye'de ilk kez arabulucu sayesinde, iş kazasında hayatını kaybeden işçinin ailesi ile belediye arasında anlaşma sağlandı. Bursa Karacabey Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan bir kişi, 2011 yılında iş kazasında hayatını kaybetti. İşçinin ailesi tarafından tazminat davası açıldı.

Yaklaşık üç yıl önce açılan davanın sürdüğü sırada uyuşmazlık arabuluculukla çözüldü.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu idarelerinin, belediyelerin arabuluculuğa gitmelerinde kanunen engel bulunmadığını vurguladı.

Kamu idarelerinin özel hukuk uyuşmazlıklarının tamamının arabulucuya götürülebileceğini dile getiren Öztatar, arabulucu huzurunda sorunların barışçıl şekilde çözüldüğüne dikkati çekti.

İş kazasında hayatını kaybeden işçinin ailesinin yaklaşık üç yıl önce tazminat davası açtığını anımsatan Öztatar, Belediye Meclisinin sorununun arabuluculukla çözülmesi kararı aldığını ifade etti.

"Bir günde anlaştılar"

İlk kez idare ile vatandaş arasındaki uyuşmazlığın arabuluculuğa götürüldüğünü vurgulayan Öztatar, belediye ile ailenin arabulucu huzurunda anlaştığını söyledi.

Öztatar, "Türkiye'de ilk kez idare ile vatandaş arasındaki bir uyuşmazlık arabuluculukla çözüme kavuşturuldu. Arabuluculukla bir günde sorun çözüldü ve aile fertlerinin banka hesaplarına tazminat yatırıldı. Yaklaşık üç yıldır devam eden bir tazminat davasıydı. Belki bir yıl, iki yıl daha devam edecek bir davaydı. Süre beş yılı bulacaktı. Beş yıl sonra ancak işçinin ailesi alacaklarını kazanacaktı." ifadesini kullandı.

Tazminatı ödeyen belediyenin, işçinin eşine iş bulma sözü verdiğini de belirten Öztatar, arabuluculukla bir sosyal sorumluluğun da yerine getirildiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.