Hava Durumu

Türkiye'den AB'ye yanıt: Kabul etmiyoruz!

AB Bakanı ve başmüzakereci Ömer Çelik, "AB Konseyince kabul edilen sonuç bildirgesinde yer alan Türkiye hakkındaki ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'den AB'ye yanıt: Kabul etmiyoruz!

AB Bakanı ve başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından gelecek hafta BulgaristanVarna'da gerçekleşecek AB zirvesini değerlendirdi.

Çelik'in mesajları şöyle:

"26 Mart'ta Varna'da yapılacak Türkiye-AB Zirvesinin hemen öncesinde AB Konseyince kabul edilen sonuç bildirgesinde yer alan Türkiye hakkındaki ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Biz, 26 Mart Türkiye-AB Zirvesini ilişkilerimizi ileriye götürecek bir önemli bir fırsatolarak görüyoruz.

AB tarafından da aynı olumlu ve yapıcı yaklaşımı bekliyoruz. Ancak, dayanışmanın, hukukiliğin ve hakkaniyetin önüne geçtiği yerde meşruiyetten bahsedilemez. Dayanışma, sadece meşru olduğu zaman anlamlıdır.

Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan Crans Montana görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandığında bunun sorumlusunun GKRY ve Yunanistan olduğunu bize söyleyenlerin şimdi böyle bir açıklama yapmış olmaları çok talihsiz bir gelişme olmuştur. Biz Varna'ya samimi, iyi niyetli ve yapıcı bir anlayışla gideceğiz. AB tarafını da aynı anlayış içinde görmeyi bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.