Hava Durumu

Türkiye'den reste rest!

ABD'nin Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarının ardından konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2019 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye'den reste rest!

ABD, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemi için Türkiye'yi tehdit etmeye devam ediyor. En son Pentagon Sözcüsü Charlie Summers, Türkiye'yi tehdit ederek "F-35'lerin teslimatı ve Patriot satışı tehlikeye girer" dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak." dedi.

ABD'nin tepkisini çeken S-400'lerle ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Akar şu ifadeleri kullandı:

"S-400 ALMAMIZ ZORUNLULUK"

"S-400'ler Ekim'den itibaren kurulmaya başlanacak. Nerelerde olacağı konusunda Hava Kuvvetleri çalışmaları sürdürüyor. Bizim S-400 almamız bir tercih olmanın ötesinde zorunluluk. 82 milyon vatandaşımızı korumak ve kollamak zorundayız"

ABD İLE ORTA YOL BULMA ÇABASI

Diğer yandan Akar, Washington ile orta yol bulma yönünde çabalarını sürdüreceklerine de değindi, şu ifadeleri kullandı: "F-35 ile S-400'ün etkileşemeyeceği bir ortamı beraber gelin bulalım, sağlayalım. Bunu bu şekilde götürelim' diyoruz."

PENTAGON SÖZCÜSÜ: F-35 VE PATRİOTLARI ALAMAZ

S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin konuşan Pentagon Sözcüsü Charlie E. Summers Summers, "Türkiye, S-400'leri alırsa bunun askeri ilişkilerimiz bakımından ağır sonuçları olur. F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.