Hava Durumu

Türkiye Hırvatistan maçı hangi kanalda saat kaçta ne zaman?

Türkiye Hırvatistan maçı ile Milli Takım EURO 2016'da ilk mücadelesine çıkacak.. Artık EURO 2016'nın başlamasına saatler kaldı. Tüm dünyanın gözü bu büyük turnuvada olacak. EURO 2016'da ilk maçına çıkacak Milli Takımın karşılaşması saat kaçta ve hangi kanalda sorusu bugünlerde en çok merak edilen arama konularından biri. Peki Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Hırvatistan maçı hangi kanalda saat kaçta ne zaman?
Türkiye Hırvatistan maçı ile Milli Takım EURO 2016'da ilk mücadelesine çıkacak.. Artık EURO 2016'nın başlamasına saatler kaldı. Tüm dünyanın gözü bu büyük turnuvada olacak. EURO 2016'da ilk maçına çıkacak Milli Takımın karşılaşması saat kaçta ve hangi kanalda sorusu bugünlerde en çok merak edilen arama konularından biri. Peki Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?

EURO 2016'da D Grubu: Türkiye, EURO 2016'da İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile D Grubu'nda mücadele edecek. A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 ile şampiyonada 4. kez boy gösterecek. Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye, D Grubu'nda son şampiyon İspanya'nın yanı sıra Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:                   

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çalıştırdığı ay-yıldızlı ekip, şampiyonaya elemelerin en iyi grup üçüncüsü olarak katıldı. Eleme grubunda Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya ile A Grubu'nda yer alan Türkiye, yaptığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Rakip filelere 14 gol gönderen ay-yıldızlı oyuncular, kalesindeki 9 gole engel olamadı. A Milli Takım, eleme müsabakalarında 18 puan toplayarak, A Grubu'nu 3. bitirdi ve 9 grubun en iyi üçüncüsü olarak şampiyona bileti aldı.  

Türkiye, Avrupa Şampiyonası finallerinde 4. kez boy gösterecek. Daha önce katıldığı finallerde 12 maç yapan ay-yıldızlı ekip, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 11 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü. Turnuvada 1996, 2000 ve 2008 olmak üzere üç kez mücadele eden A Milli Takım, en büyük başarısını 2008'de yarı final oynayarak elde etti.      

Hırvatistan Milli Takımı, EURO 2016 ile 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazandı.  Daha önce 4 turnuvada boy gösteren Hırvatlar, en büyük başarısını 1996 ve 2008 yıllarında çeyrek finale çıkarak elde etti. Hırvatistan, iki kez de grup aşamasında elendi. Finallerde 14 maç yapan Hırvatistan Milli Takımı, 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 18 kez havalandıran Hırvatlar, kalesindeki 16 golü ise engelleyemedi.      

Hırvatistan, 2008'de düzenlenen şampiyonanın çeyrek finalinde Fatih Terim yönetimindeki Türkiye ile karşılaşmış, normal süresi 0-0 biten mücadele uzatmalara gitmişti. Müsabakada 119. dakikada öne geçen Hırvatistan karşısında müthiş bir geri dönüşe imza atan ay-yıldızlı ekip, son dakikada Semih Şentürk'ün ayağından bulduğu golle maçı seri penaltı atışlarına taşımıştı. Penaltılar sonucunda rakibine 4-2 üstünlük kuran A Milli Takım, yarı finale yükselen taraf olmuştu.                 

Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman saat kaçta?


Türkiye Hırvatistan maçı 12 Haziran Pazar günü oynanacak. Türkiye Hırvatistan maçı 16:00'da başlayacak ve mücadeleyi TRT 1 kanalı canlı olarak yayınlanacak.

A Milli Takım'ın bir günü

EURO 2016'da mücadele edecek A Milli Futbol Takımı, günün büyük bölümünü çalışarak geçiriyor - Sabah kamp otelinde egzersizlerle başlayan çalışmalar, akşam sahadaki antrenmanla devam ediyor - A Milli Takım için 16 kişilik sağlık ekibi yoğun mesai harcıyor 

Fransa'daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek A Milli Takım, yoğun bir programda çalışmalarına devam ediyor. 

Türkiye Futbol Direktörlüğü Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Saint Cyr Sur Mer bölgesinde gerçekleştirilen kampla ilgili düzenlediği sohbet toplantısında, basın mensuplarına bilgi verdi.

Bayraktar'ın aktardıklarına göre, sabah erken saatte kalkan futbolcular, kahvaltının ardından saat 11.00 sularında otel içinde bulunan egzersiz çadırında bir araya geliyor. Burada egzersizlerin yanı sıra oyunculara fiziksel ölçümler de yapılıyor. Saat 13.00'te biten çalışmanın ardından öğle yemeğine geçen oyuncular, yemekten sonra dinleniyor. Milliler istirahat saatlerini uyuyarak, sohbet ederek, oyun oynayarak ve kitap okuyarak geçiyor. 

A Milli Takım, dinlenme bölümünün ardından her gün gerçekleştirdiği saha antrenmanı için otelden ayrılıyor. Antrenmanın ardından otele dönen ve akşam yemeği yiyen ay-yıldızlılar, daha sonra istirahate çekiliyor. 

Millilere, her gün ölçüm yapılıyor 

A Milli Takım'da her gün yapılan testlerde sporcuların hareket becerisi değerlendiriliyor.  Ölçümler sonucunda futbolculara bireysel olarak eksiklerini düzeltmeleri için egzersiz programı çıkarılıyor. Sabah, çadırdaki çalışmalarda da bu tür egzersizler üzerinde duruluyor.  Özel bir ultrason cihazıyla futbolcuların vücudunda ne kadar yağ kitlesi olduğu belirleniyor. Buna göre oynadıkları mevkiye uygun kilo ve yağ yüzdesine sahip olup olmadıkları tespit edilen futbolcular için beslenmeyle ilgili planlama yapılıyor.  Ölçümler neticesinde sağlık ekibi, kısıtlı zamana rağmen maksimum faydayı sağlayacak yolu bulmaya çalışıyor. 

Antrenman programı 

Futbolculara uygulanan bilimsel ölçümler sonucunda antrenman programı belirleniyor.  Oyuncular, nasıl uyudukları, uykularının kalitesi ve kaç saat uyudukları konusunda değerlendirmelerden geçiriliyor. Fiziksel toparlanmayla ilgili, bir gün önceki antrenmanın oyuncularda nasıl etkiler yaptığı ölçülüyor. Form doldurarak bilgi veren millilerin, aynı zamanda ölçüm cihazlarında hormon ve enzim durumları ile kas aktivasyonu da değerlendiriliyor. 

Hem yapılan ölçümlerde alınan değerler hem de antrenman verileri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e iletiliyor. Fatih Terim ile teknik heyet, gelen veriler ışığında programı güncelliyor. 

Millilerin rahatı için her şey düşünüldü 

A Milli Takım oyuncularının uygun çalışma ve dinlenme ortamı bulabilmesi için kamp otelinde her türlü detay düşünüldü. 

Milli futbolcular, otel yanında kurulan çadırda çalışmanın yanı sıra keyifli vakit geçiriyor. Ay-yıldızlı futbolcular, dijital oyunlar, langırt ve masa tenisi oynarken, havuzda da yüzerek stres atıyor. 

Futbolcuların sosyal aktivitede bulunduğu bölümlere teknik heyetin girmemesine özen gösteriliyor. 

16 kişilik performans ve sağlık ekibi çalışıyor 

A Milli Takım için 16 kişilik performans ve sağlık ekibi yoğun mesai harcıyor. 

Ay-yıldızlı takımın performans ve sağlık ekibinde ABD'den, İstanbul Üniversitesinden ve Acıbadem Sports'tan ikişer profesyonel bulunuyor. Ekipte ayrıca iki doktor, iki fizyoterapist, üç masör, bir beslenme uzmanı ve iki psikolog yer alıyor.

Türkiye'den beslenme danışmanı 

A Milli Takım oyuncularının beslenmesinden, Türkiye'den gelen danışman Ebru Omurcalı sorumlu. 

Omurcalı, yemeklerin pişirilme şekli, içeriği ve besin değerleriyle yakından ilgileniyor. Böylece, futbolcular hem düzgün hem de Türk damak tadına uygun besleniyor.

5 kıta, 86 ülke, 537 maç.. A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde oynadığı 537 maçta, 5 ayrı kıtadan toplam 86 ayrı ülke milli takımına karşı sahaya çıktı - Türkiye, geçmişinde 2 kez Dünya Kupası finallerinde yer aldı, 4. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek - 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan ay-yıldızlı ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynama başarısı gösterdi - En farklı skorlu galibiyetlerini 7-0'la alan milliler, en farklı mağlubiyetleri ise 8-0'la yaşadı - Milli takımda 18'i yabancı, 42 teknik adam görev yaptı - Rüştü Reçber, 120 kezle en çok milli olan futbolcu, Turgay Şeren, 35 kezle en çok kaptanlık yapan isim 

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) gruptaki ilk sınavında yarın Hırvatistan ile karşılaşacak Türkiye, 93 yıllık tarihinde geride kalan 537 maçta 5 farklı kıtadan 86 takımla karşı karşıya geldi.  Milliler, 537 karşılaşmanın 459'unu Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla oynarken, Amerikalılarla 23, Afrikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı. Türkiye ayrıca; Fransa, İtalya ve Macaristan'ın B, SSCB'nin de ümit takımıyla da birer kez karşılaştı.  A Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda Hırvatistan ile yapacağı ilk maçla 538. karşılaşmasına çıkacak.  Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 280'i resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 537 maçta, biri hükmen olmak üzere 203 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 211 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip 231'i deplasmanda, 230'u iç sahada, 76'sı da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 708 gol attı, kalesinde 783 gol gördü. 

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı 

A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde geride kalan 537 maç içinde birini hükmen kazandı.Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti. Haberde bu maçın sonucu 3-0 olarak alınmıştır. Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA
üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmamıştır.
6. kez finallerde yer alıyor 

A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde 2 kez Dünya Kupası finallerinde yer aldı, 4. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek. 

2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda ise yarı final oynayarak, tarihindeki en büyük başarılara imza attı. 

Türkiye ayrıca, 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda da Kolombiya'yı yenerek üçüncülüğü elde etti. 

Dünya Kupası finalleri 

Türk Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası finallerine sadece 2 kez katıldı.  A Milli Futbol Takımı'nın katıldığı ilk Dünya Kupası, 1954'te İsviçre'de düzenlenen finaller oldu. Türkiye, elemelerde İspanya'ya ilk maçta 4-1 yenildi, ikinci maçı 1-0 kazandı. Statü gereği tarafsız sahada, Roma'da yapılan üçüncü maç 2-2 sonuçlanınca, iş kuraya kaldı. Luigi Franco Gemma adlı bir İtalyan çocuğun yaptığı kura çekimi sonucu, Türkiye finallere katılma hakkını kazandı. 

Finallerde, ilk maçında Almanya'ya 4-1 yenilen A Milli Futbol Takımı, Güney Kore'yi 7-0 yenmeyi başardı. Kurallar gereği bir kez daha Almanya ile karşılaşan milli takım, 7-2'lik yenilgiyle 1954 Dünya Kupası Finalleri'ne veda etti.  Avusturya'nın yarım asır önceki vizesine rağmen, ekonomik açıdan Brezilya'daki finallere katılmaktan son anda vazgeçen Türkiye, play-off baraj maçlarında bu kez rakibini 1-0 ve 5-0'lık skorlarla yenerek, 2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliği yaptığı 17. Dünya Kupası Finalleri'ne katıldı.

A Milli Futbol Takımı, Japonya ve Güney Kore'nin ev sahipliği yaptığı 2002 yılındaki 17. Dünya Kupası Finalleri'nde tarihi bir başarıya imza attı. Milliler, 48 yıl sonra katıldıkları finallerde Brezilya, Kosta Rika ve Çin ile aynı grupta yer aldı. Gruptaki ilk maçında Brezilya'ya 2-1 yenilen ay-yıldızlı ekip, Kosta Rika ile 1-1 berabere kalıp, son maçta Çin'i 3-0 yenerek gruptan averajla çıkmayı başardı. İkinci turda ev sahibi ülkelerden Japonya'yı 1-0 yenmeyi başaran milliler, çeyrek finalde de Senegal'i “altın gol” ile 1-0 geçti ve yarı finale çıktı. Yarı finalde yine Brezilya ile eşleşen ve 1-0 yenilen Türkiye, final şansını kaçırdı ancak üçüncülük maçında diğer ev sahibi Güney Kore'yi 3-2 yenip, tarihi bir başarıyla üçüncülüğü elde etti. 

 Avrupa Şampiyonası finalleri 

Türkiye, daha önce 3 kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde en iyi derecesini 2008'de yarı final oynayarak elde etti. Fatih Terim yönetimindeki Türk Milli Futbol Takımı, 2008 Haziran'ında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenledikleri 13. Avrupa Şampiyonası finallerinde yarı finalde Almanya'ya 3-2 yenilmesine rağmen, bu organizasyondaki en büyük başarısına imza attı. Türkiye, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında elemeleri geçerek 4. kez finallerde boy gösterecek. Ay-yıldızlılar, 1996 ve 2008'de Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde sahaya çıkmıştı. 

1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallerde Türkiye, gruptaki 3 maçını da, gol bile atamadan yenilgiyle tamamlayarak elenmişti. 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise Türkiye, gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etmişti. 

En çok İsviçre'yi yendi 

A Milli Futbol Takımı, tarihindeki en fazla galibiyeti İsviçre karşısında elde etti.  Milliler, İsviçre ile yaptığı 15 maçtan 8'ini kazanma başarısını gösterdi. Türkiye ayrıca, Yunanistan karşısında 7, Moldova karşısında da 6 kez galip geldi. 

En çok Romanya'ya yenildi 

Türk Milli Takım, 93 yıllık tarihinde en çok yenilgiyi 13 kezle Romanya'dan aldı.  Milliler ayrıca SSCB'ye 12, Polonya'ya karşı da 11 kez maç kaybetti. 
Bu arada, Türkiye, Almanya'ya (birleşmeden önce Doğu ve Batı Almanya da dahil) ise 14 kez mağlup oldu. 

En çok golü Bulgaristan'a attı 

A Milli Futbol Takımı, tarihinde en çok golü ise 34 kezle komşusu Bulgaristan'a attı. Ay-yıldızlı ekip ayrıca Romanya'ya 24, İsviçre'ye 21, Finlandiya'ya 20, Moldova'ya 18, Pakistan ve San Marino'ya da 16'şar gol kaydetti. Bu arada, Türkiye, Almanya'ya ise (Birleşmeden önceki Doğu ve Batı Almanya da dahil) 22 gol attı. 

En çok golü Romanya'dan yedi 

Ay-yıldızlı ekip, geride kalan 537 maçta en çok golü 48 kezle Romanya'dan yedi. Milliler ayrıca, Bulgaristan karşısında 43, Polonya karşısında da 39 golü kalesinde gördü. Diğer yandan, Türkiye, Almanya'dan (birleşmeden önceki Doğu ve Batı Almanya dahil) 51 gol yedi. 

En fazla maç Romanya ile 

A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde geride kalan 537 maç içinde en fazla Romanya ile karşılaştı. Türk Milli Takımı, 26 Ekim 1923 günü tarihteki ilk milli maçını oynadığı Romanya ile 25 kez karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, Romanya'yı 5 kez yendi, 13 maçı kaybetti, 7 maç ise berabere sona erdi. Türkiye ayrıca, komşusu Bulgaristan ile 23 maç yaptı. Bu arada, milliler, Almanya ile (Birleşmeden önceki Batı ve Doğu Almanya dahil) de 25 kez rakip oldu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.