Hava Durumu

Türkiye kökenli bir eylemcinin evi basıldı

Alman polisi, geçen temmuz ayında Hamburg'da düzenlenen G20 zirvesi sırasında olay çıkaranlara yönelik sekiz eyalette baskınlar düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2017 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye kökenli bir eylemcinin evi basıldı

Alman polisi, olayların arkasındaki ağı ve delilleri ortaya çıkarmak için su saban saat 06.00'dan itibaren sekiz eyalette sol otonom grupların yaşadığı semtlerde evlere baskınlar düzenledi. Baskınların başını, zirveden sonra Hamburg'da kurulan 170 polisten oluşan 'Kara Blok' adlı polis özel timi çekti.

Hamburg'daki baskında olayların başını çektiğinden şüphelenilen Deniz Ergün'ün evi polis baskınlarının ilk hedefi oldu. 'Hamburg'un Kızıl İnşası' adlı aşırı sol grubun başı olduğu sanılan Deniz Ergün'ün evi G20 zirvesinden sonra da aranmış ve silah bulunmuştu. 60 civarında üyesi olan örgüt, istihbarat teşkilatının gözetimi altında.

Stuttgart'ta otonom grupların kaldığı semtteki polis baskınında bazı mahalle sakinleriyle polis arasında olaylar çıktı, arbede yaşandı. Mahalle sakinleri polise baskın esnasında müdahale etmek istedi.

Geçen temmuz ayında Hamburg'daki G20 zirvesinde sol otonom gruplar iki gün boyunca kentte barikatlar kurarak terör estirmiş, otomobiller ateşe verilmiş, dükkanlar yağmalanmış ve çok sayıda polis yaralanmıştı.
Polis aramalarla ilgili saat olarak 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.