Hava Durumu

Türkiye Musul'dan iyi haber beklerken...

Irak'ın ikinci en büyük kenti Musul'u ele geçiren ve Kerkük'e de saldıran Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk şoför sayısı 32'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye Musul'dan iyi haber beklerken...

Dün de IŞİD militanlarının Türk vatandaşı 28 şoförü rehin aldığı öğrenilmişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şoförlerin durumuna ilişkin, “Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti” demişti.     

İKİ TÜRKMEN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan IŞİD militanlarının kontrolü ele geçirdikleri Selahaddin eyaleti Tuzhurmatu ilçesinin 3 kilometre batısındaki Türkmenlerin yaşadığı Yengice köyünde iki Türkmeni öldürdüğü, öldürülen kişilerin araçlarına el koyduğu öğrenildi. DHA muhabirinin verdiği bilgiye göre IŞİD militanlarının teslim aldıkları Yengice ve Tuzhurmatu'nun 15 km güneybatısındaki Türkmen Bastamlı köyündeki bekleyişleri sürüyor. IŞİD militanlarının ele geçirdikleri askeri araçlar ile köyde gövde gösterileri yaptıkları belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.